Comunitatea de români din Italia este în doliu. Preotul Lucian Roşu a murit la vârsta de 52 de ani

Comunitatea de români din Italia este în doliu. Preotul Lucian Roşu a murit la vârsta de 52 de ani © Facebook

Comunitatea de români din Italia este în doliu. Unul dintre cei mai apreciaţi preoţi a încetat din viaţă, în urma unei suferinţe grele.

Preotul Lucian Roşu se mutase de mai mulţi ani alături de soţia şi de cei patru copii ai lor în Italia, acolo unde îi păstorea pe românii care au luat drumul străinătăţii pentru o viaţă mai bună. Lucian Roşu slujea la Biserica Ortodoxă Înălţarea Sfintei Cruci din Torino. În vârstă de 52 de ani, preotul era foarte apropiat de credincioşii care veneau mereu la el pentru a primi o vorbă bună.

Din păcate, în urmă cu mai mulţi ani, preotul a aflat că suferă de o boală gravă. Acesta a fost supus unui transplant, însă, din păcate, lucrurile nu s-au îmbunătăţit, iar la început de an acesta a plecat într-o lume mai bună. Vestea tristă a decesului părintelui Lucian Roşu a fost dată de colegii săi, pe pagina de Facebook a Bisericii Ortodoxe Moncalieri Torino.

''Iubiți frați întru Hristos, cu părere de rău și adâncă durere, vă aduc la cunoștință că, ieri seara, fratele nostru împreună-slujitor, părintele Lucian Roșu de la parohia Sfânta Cruce-Torino, a trecut la cele veșnice. După o suferință ce durează de mai mulți ani, a aflat odihna cea binemeritată a slujitorilor celor råvnitori ai lui Hristos. Să-l pomenim cu toții, rugându-l pe Mântuitorul Hristos să ierte toată greșeala cea de voie și cea fără de voie, și să-i facă parte de slujirea cea veșnică în soborul aleșilor Lui, iar preotesei Amalia și fiilor lor să-și reverse peste ei mângâierea cea de Sus și harul dumnezeiesc cel dătător de pace și liniște sufletească. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe prietenul, Împreună slujitorul și fratele nostru Lucian. Veșnica lui pomenire!'', este mesajul transmis pe Facebook.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro