Cornel Dinicu a fost audiat timp de șase ore. Ce le-a spus patronul Fermei Dacilor anchetatorilor. Problemele sale cu legea s-ar agrava
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 03.01.2024 la 16:36
Actualizat pe 03.01.2024 la 18:10
Anchetatorii continuă cercetările după tragedia de la Ferma Dacilor. Cornel Dinicu a fost dus la audieri, miercuri dimineață, unde a stat timp de șase ore. În decursul zilei de astăzi, oamenii legii au stat de vorbă cu el, iar problemele sale cu legea ar putea să se agraveze. Iată ce le-a spus.
- Cornel Dinicu ar putea ajunge în arest
- Ce s-a întâmplat astăzi, la audieri
Problemele lui Cornel Dinicu sunt din ce în ce mai grave. În urmă cu o zi, patronul Fermei Dacilor a fost reținut pentru 24 de ore, alături de cei doi asociați ai săi, iar astăzi a fost dus la audieri. A stat acolo șase ore, timp în care anchetatorii au încercat să afle detalii care i-ar putea ajuta în anchetă.
Cornel Dinicu a fost audiat timp de șase ore
A fost o zi lungă pentru Cornel Dinicu. La o zi după ce a fost ridicat de oamenii legii și reținut pentru 24 de ore, patronul de la Ferma Dacilor a trebuit, astăzi, să dea explicații cu privire la ce s-a întâmplat în momentul tragediei. Contrar așteptărilor, acesta a fost foarte discret și nu a vrut să facă prea multe mărturisiri.
Conform observatornews.ro, niciunul dintre cei trei bărbați, respectiv Cornel Dinicu și ceilalți doi asociați, nu au vrut să vorbească cu procurorul de caz. Patronul Fermei Dacilor, primarul din Gura Vadului, o angajată de la Urbanism și doi asociați ai patronului sunt cei cinci suspecți în acest dosar.
Este vorba despre infracțiuni precum abuz în serviciu, fals intelectual și distrugere și ucidere din culpă. Cornel Dinicu ar putea fi arestat pentru 30 de zile, așa cum procurorii au cerut instanței.
Care ar fi fost cauza incendiului
Cornel Dinicu susține că incendiul ar fi fost provocat intenționat de oameni care vor să îi facă rău. Ei bine. anchetatorii nu au găsit, până în acest moment, niciun indiciu care ar putea să demonstreze acest lucru.
Mai presus de acest lucru, oamenii legii au declarat că victimele nu au avut nicio șansă de supraviețuire din cauza neregulilor de la spațiul de cazare.
”Construcția corpului principal de clădire, ce include restaurant, bucătărie și spații de cazare la parter și mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obținerea avizelor și autorizației de construire. Totodată, demersurile și măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, respectiv ale Legii nr. 50/1991 republicată privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și ale Legii nr. 10/1995 republicată privind calitatea în construcții.
De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcționat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, H.G.R. nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu și a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obținerea avizelor și a autorizațiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru funcționarea corespunzătoare, și fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu”, au transmis procurorii, printr-un comunicat.