"Criminala de la metrou", condamnată la închisoare pe viaţă. Cum îşi motivează judecătorii decizia

Magistratul îşi motivează decizia în cazul Magdalenei Şerban © arhivă

Magistratul de la Tribunalul Bucureşti, care a condamnat-o la închisoare pe viaţă pe Magdalena Şerban, şi-a motivat sentinţa, spunând că şansele de a se obţine reintegrarea socială şi reeducarea sunt nule. De asemenea, Tribunalul Bucureşti precizează că Magdalena Şerban este "un pericol pentru semenii săi". 

Decizia magistratului de la Tribunalul Bucureşti se arată a fi justificată şi "necesară pentru protecţia membrilor comunităţii, întrucât fapta comisă de aceasta este de o gravitate extremă". De asemenea, sentinţa a fost acordată şi din cauza impactului social pe care incidentul l-a avut asupra comunităţii. Magdalena Şerban a avut discernământ când i-a luat viaţa unei tinere la staţia de metrou Dristor, din Capitală. 

"În cazul inculpatei Șerban Magdalena, care cu discernământ comite o faptă abominabilă, după ce în aceeași zi, în aceleași circumstanțe, împotriva unui subiect pasiv asemănător a mai săvârșit o altă faptă de același gen, în formă tentată, fără a regreta cele comise, șansele de a se obține reintegrarea socială și reeducarea sunt practic nule, fiind un pericol pentru semenii săi. Necesitatea aplicării unei astfel de pedepse rezultă și din impactul social pe care faptele săvârșite de inculpată l-au avut la nivelul comunității, impact de care inculpata a fost pe deplin conștientă", a transmis Tribunalul Bucureşti, citat de ziare.com. 

Magdalena Şerban va trebui de asemenea, să urmeze tratament medical. Decizia instanţei nu este definitivă şi "criminala de la metrou" a contestat-o la Curtea de Apel din Bucureşti. 

Vă reamintim că în decembrie 2017, Magdalena Șerban, o femeie în vârstă de 36 de ani, bolnavă psihic, a fost arestată după ce a ucis-o pe Alina Ciucu care aștepta metroul în stația Dristor și pe care a împins-o în fața trenului. Anterior, aceeași Magdalena Șerban a încercat să omoare o altă fată, care a reușit, însă, să opună rezistență. Ulterior, medicii au stabilit că, în ciuda tulburărilor grave de comportament, femeia ucigașă a avut discernământ și a fost trimisă în judecată.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest