UPDATE / Trei cutremure, vineri dimineaţă, în România. Seismele s-au produs la câteva ore distanţă

Cutremur cu magnitudine serioasă, vineri dimineaţă, în Vrancea © Arhivă

UPDATE 10.15: La doar o oră jumătate distanţă de cel de-al doilea cutremur, un alt seism s-a produs în judeţul Buzău. Acesta a înregistrat magnitudinea 2,7 şi a avut loc la ora 09.29.

UPDATE 09.00: Un nou cutremur s-a produs vineri dimineaţă, la câteva ore după primul. Seismul a avut loc în judeţul Buzău, la ora 08.55 şi a înregistrat magnitudinea 3,3.

Un nou cutremur a avut loc în România. Seismul s-a produs vineri dimineaţă, în judeţul Vrancea. Cutremurul a avut magnitudinea 3 şi s-a produs la ora 03.20, la o adâncime de 73 de kilometri.

Patru cutremure de la începutul lunii septembrie

Cutremurul de vineri dimineaţă este cel de-al patrulea care are loc în România, de la începutul lunii. Primul seism a avut loc în judeţul Buzău şi a avut magnitudinea 2,3. Următorul s-a produs într-o zonă neobişnuită, în Călăraşi, şi a înregistrat magnitudinea 2, iar cel mai puternic din luna septembrie s-a produs pe 3 septembrie, în judeţul Buzău şi a avut magnitudinea 4,5.

Gheorghe Mărmureanu, despre cutremurul de 4,5, de pe 3 septembrie

Cutremurul de 4,5, care a avut loc marţi, i-a pus pe gânduri pe oameni, astfel că Gheorghe Mărmureanu a ţinut să facă mai multe precizări în acest sens.

"E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii.

Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a spus Gheorghe Mărmureanu, director INFP.

Maria Ghiorghiu anunţă un cutremur puternic

Maria Ghiorghiu a anunțat pe blogul său o nouă premoniție! Celebra clarvăzătoare susține că se vor produce alunecări de teren puternice și este posibil chiar să se producă și un cutremur.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro