Cutremur în România, miercuri dimineaţă. Seismul are loc după o serie dezastruoasă de seisme în Albania

Cutremur în România, miercuri dimineaţă. Seismul are loc după o serie dezastruoasă de seisme în Albania © Arhivă

Un nou cutremur a avut loc, miercuri dimineaţă, în România. Seismul s.a produs în judeţul Vrancea. Cutremurul de miercuri dimineaţă a înregistrat magnitudinea 2,8 şi s-a produs la o adâncime de 105 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 89km E de Brasov, 93km S de Bacau, 104km NE de Ploiesti, 106km V de Galati, 109km NV de Braila, 153km N de Bucuresti, 172km SV de Iasi, 177km NE de Pitesti, 202km E de Sibiu, 215km SV de Chisinau.

Cel mai puternic seism din 2019

Vă reamintim că cel mai puternic cutremur de anul acesta s-a produs în luna septembrie, pe data de 3. Acesta a avut o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter.

O serie de zeci de cutremure a avut loc, marţi, în Albania. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 6,6, însă şi celelalte au avut magnitudini semnificative. După seria cutremurelor de marţi a urmat alta miercuri dimineaţă. Astfel, Albania a fost lovită de noi cutremure. Acestea au început chiar la miezul nopţii, iar până la ora 07.00 dimineaţa s-au produs nu mai puţin de 12 seisme.

Gheorghe Mărmureanu, despre cutremurele din Albania

Preşedintele onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a precizat că aceste cutremure care au loc în Albania sunt o consecinţă a Africii.

"Africa se rupe în două. Este o acţiune directă a Africii, pentru că deja acum toată lumea este acum convinsă că Africa este responsabilă de marile cutremure care au loc în Italia, de o parte şi de alta a Mării Adriatice, în Albania şi alte ţări care sunt acolo, inclusiv Serbia, Macedonia", a declarat Gheorghe Mărmureanu la RTV.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro