Ziua şi cutremurul! Încă un seism în judeţul Vrancea

Ziua şi cutremurul! Încă un seism în judeţul Vrancea © fotografie simbol: arhivă

Ziua şi cutremurul în România. Încă un seism s-a produs în zona Vrancea, acolo unde au loc foarte des astfel de evenimente. 

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs joi dimineaţă, la ora 6:38 şi a înregistrat o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost la 85 de kilometri adâncime.

Şi ieri au avut loc două cutremure. Primul s-a produs în judeţul Buzău şi a avut o magnitudine de 2,3 grade, iar al doilea, în judeţul Vrancea, a înregistrat o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter. 

11 cutremure de la începutul lunii septembrie

Încă din prima zi a lunii septembrie au avut loc cutremure în România, cu magnitudini de până la 4,5 grade pe scara Richter. 

Pe 3 septembrie a avut loc cel mai puternic cutremur din această perioadă. Acesta a înregistrat 4,5 grade pe scara Richter. "E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii.

Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a spus Gheorghe Mărmureanu, director INFP.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro