Zona seismică Vrancea s-a cutremurat din nou! Ce magnitudine a fost înregistrată

+2 click pentru
galerie

Zona seismică Vrancea s-a cutremurat din nou! Ce magnitudine a fost înregistrată © arhivă

Ziua și cutremurul în România! Încă un seism s-a produs în județul Vrancea, acolo unde aproape zilnic se cutremură pământul. 

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizica pământului, INCDFP, cutremurul din Vrancea s-a produs noaptea trecută, la ora 00:45. Acesta a înregistrat o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter. 

Pe site-ul INCDFP sunt înregistrate toate cutremurele, astfel că printre zecile de seisme care se produc în continuare în Albania, a avut loc unul și în România, în zona seismică Vrancea. 

Vă reamintim că recent a avut loc un cutremur puternic în Albania. Acesta a înregistrat o magnitudine de 6,4 grade. În urma seismului, zeci de oameni au murit și câteva sute au fost răniți. În continuare se intervine în zonele afectate pentru a-i salva pe oamenii rămași sub dărâmături. 

Există și români printre persoanele afectate. Cu toții s-au mobilizat alături de autorități și încearcă să ofere o mână de ajutor. "În Albania e teroare! Din septembrie, numai cutremure! Am văzut moartea cu ochii pentru că vedeam cum cad toate prin casă şi efectiv eu nu puteam să ies din casă", a declarat o româncă.

În România, cel mai puternic cutremur de anul acesta s-a produs pe data de 3 septembrie. A înregistrat o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter, Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizica pământului, a declarat că a fost un seism normal. 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro