Prima decizie luată de autorități în cazul Anei Maria, tânăra moartă la o lună după ce a născut! Ce a anunțat Ministerul Sănătății

Prima decizie luată de autorități în cazul Anei Maria, tânăra moartă la o lună după ce a născut! Ce a anunțat Ministerul Sănătății © Facebook

Au trecut cinci zile de când Ana Maria, o tânără în vârstă de 19 ani, a murit după o lună de când devenise mamă. Necropsia a arătat că a făcut septicemie din cauza unei bucăți de placentă necurățate după ce a născut. În ziua în care era condusă pe ultimul drum Ministrul Sănătății a luat o decizie.

După ce familia fetei a depus plângeri, susținând că Ana Maria a fost tratată superficial, iar medicii i-ar fi spus că se alintă, Ministrul Sănătății va face o acțiune de control la Spitalul Județean Brăila.

De asemenea, și în spital a fost pornită o anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat exact cu Ana Maria de când a născut acolo și până în ziua în care a murit. 

"Victor Costache, ministrul Sănătății, a solicitat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgență o acțiune de control la Spitalul Județean Brăila în cazul tinerei de 19 ani care a decedat la o lună după ce a născut. Echipa de control va verifica respectarea calității actului medical pentru pacient, respectarea protocoalelor și a circuitului pacientului, condițiile igienico-sanitare, conform competențelor. Concluziile acțiunii de control vor fi făcute publice", a transmis Ministerul Sănătății. 

Ana Maria a murit duminică, după ce ajunsese de două ori la spital cu dureri mari. Medicii au tratat-o pentru un diagnostic greșit, iar duminică dimineață fata a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvată. Familia a cerut să fie făcută necropsia, care a scos la iveală faptul că Ana Maria a murit de septicemie. 

Mama Anei Maria a povestit că din cauza infecției au fost afectate și alte organe, fapt ce a dus la moartea fetei. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro