Documentele care aruncă în aer dosarul prezentatorilor TV prinşi cu droguri! Ce nu se leagă în ancheta DIICOT!

+8 click pentru
galerie

Dosarul care îi vizează pe Emma Zeicescu şi Claudiu Popa ar putea lua o turnură neaşteptată, din cauza unor „fenomene paranormale”: dosarul s-a „rătăcit” între Jandarmerie şi DIICOT timp de zece zile.

Pe 14 august, SPYNEWS a publicat un articol în care era relatată întreaga poveste şi, în aceeaşi zi, reporterii noştri au solicitat procurorilor DIICOT mai multe amănunte referitoare la captura de cannabis. Solicitare la care intituţia amintită nu a răspuns nici până în prezent. De altfel, chiar şi Claudiu Popa explica, la momentul respectiv, că nici avocatul său nu a aflat nimic despre dosar de la organele de anchetă. (vezi articolul aici)

Tot atunci, la jumătatea lunii august, SPYNEWS a solicitat un punct de vedere din partea Jandarmeriei, însă Marius Militaru, ofiţerul de presă al instituţiei, a susţinut că nu deţine informaţii despre captura de droguri şi a explicat, sec, faptul că în asemenea situaţii jandarmii predau lucrarea ofiţerilor de la Combaterea Crimei Organizate.

Asta deşi imaginile de mai jos au fost realizate chiar de jandarmi şi transmise tot de ei către presă, încă din 12 august.

La rândul ei, Poliţia Română a infirmat existenţa dosarului, explicând că lucrarea nu a ajuns la ofiţerii BCCO. Astfel, cu toate că jurnaliştii de investigaţii ştiau că Emma Zeicescu şi Claudiu Popa fuseseră prinşi cu „iarbă”, pozele cu cei doi, realizate de Jandarmerie, circulau în anumite cercuri, iar SPYNEWS a publicat întreaga poveste încă de pe 14 august, Jandarmeria şi DIICOT au ridicat din umeri, lăsând să se înţeleagă faptul că informaţiile ar fi doar nişte zvonuri nefondate.

La fix o lună după ce SPYNEWS a făcut publică povestea, pe 14 septembrie, DIICOT a emis un comunicat în care susţinea că „la data de 21.08.2018 a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art.4 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri”. Aşadar, era cercetată fapta în sine, nefiind indicaţi suspecţii – aceştia urmând a fi identificaţi în urma investigaţiilor.

După încă o lună, pe 11 octombrie, DIICOT a anunţat că i-a identificat şi pe autori: Emma Zeicescu şi Claudiu Popa, în comunicat fiind menţionat că cei doi au fost prinşi în flagrant pe 11 august. Lucru extrem de bizar, dacă ţinem cont de faptul că în septembrie DIICOT explica că dosarul a fost înregistrat pe 21 august. Ce s-a întâmplat în intervalul 11-21 august cu lucrarea penală, nimeni nu ştie.

Cert este că, în cazul unor infracţiuni mărunte, cum ar fi un furt, de exemplu, dosarul primeşte imediat număr unic de la Poliţie şi Parchet, pentru a fi demarată cercetarea penală. În acest context, e de-a dreptul incredibil cum o lucrare penală s-a rătăcit timp de zece zile, între Jandarmerie şi DIICOT, când, totuşi, era vorba despre droguri...

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro