După 30 de ani, adevărul a ieşit la iveală. Informaţii bombă despre procesul soţilor Ceauşescu. "A fost o crimă"

După 30 de ani, adevărul a ieşit la iveală. Informaţii bombă despre procesul soţilor Ceauşescu. "A fost o crimă" © Arhivă

Anul acesta, românii sărbătoresc 30 de ani de libertate, după căderea comunismului. Chiar în ziua de Crăciun se împlinesc trei decenii de când Nicolae Ceauşescu a fost înlăturat de la putere, alături de soţia sa, Elena Ceauşescu.

Miercuri seara, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, a fost invitat generalul în rezervă, Constantin Lucescu. Acesta a fost avocatul celor doi soţi în procesul de la Târgovişte. Constantin Lucescu a vorbit despre felul în care au fost ucişi cei doi, dar şi despre aşa zisul proces.

De ce aşa zis proces? Pentru că Constantin Lucescu spune că nu este vorba de niciun proces. Acesta menţionează faptul că pentru a putea să ne referim la cazul soţilor Ceauşescu în contextul unui proces nu este corect, pentru că pentru aşa ceva ar fi fost nevoie de un rechizitoriu, ceea ce nu s-a întâmplat. În plus, pentru a se ajunge la rechizitoriu era nevoie şi de o expertiză medico-legală şi de incriminări.

În plus, Constantin Lucescu a adăugat că ceea ce românii numesc Revoluţie ar fi, de fapt, în opinia sa, doar o lovitură de stat, care s-a încheiat cu o crimă. De asemenea, acesta a adăugat faptul că românii nu au făcut nimic mai mult decât să semene vânt şi să culeagă furtună, aşa cum spune o vorbă veche din popor.

"Lovitură de stat cu o crimă oribilă (n.r. întrebat despre natura evenimentului, pe nu-l consideră că a fost o Revoluţie). Este opinia a mea, însă, și nu pot să-mi arog dreptul de a da un verdict definitiv. (...) După crima umană pe care noi am făcut-o am făcut a doua și cea mai importantă crimă care duce la desconsiderarea statului și a instituțiilor statului. Instituția cea mai importantă este justiția. Toată străinătatea a criticat modul în care nu a existat proces. Iar noi am căutat în continuu să-i spunem proces", a spus generalul în rezervă Constantin Lucescu, avocatul soţilor Ceuşescu în procesul de la Târgovişte.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro