Escrocherie în plină pandemie! Două femei au încercat să jefuiască un bătrân, sub pretextul că îi dezinfectează locuința

Escrocherie în plină pandemie! Două femei au încercat să jefuiască un bătrân, sub pretextul că îi dezinfectează locuința © pixabay

Escrocherie în plină pandemie! Două femei au încercat să jefuiască un bătrân, sub pretextul că îi dezinfectează locuința. Au fost reţinute de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3!

Coronavirus a reușit să le determine pe unele persoane să recurgă la gesturi extreme. Este vorba despre două femei din București, care au mers la locuința unui bătrân de 86 de ani, sub pretextul că vin din partea Casei de Pensii a Municipiului. Cele două escroace erau echipate ca la carte, cu măști și mănuşi chirurgicale, pentru a-i ”dezinfecta” casa bărbatului.

Au reușit să-l convingă pe bătrân să intre în locuință și au pus planul în acțiune. În timp ce una dintre ele îl ținea de vorbă, cealaltă pulveriza prin casă o soluție, pătrunzând în acest fel în toate camerele, cu gândul de a fura din bunurile bărbatului.

Din nefericire pentru ele, lucrurile nu au stat conform planului, deoarece au fost surprinse de o vecină care s-a sesizat imediat și a apelat autoritățile. Oamenii legii au ajuns la fața locului și le-au reținut pe cele două escroace. De asemenea, pe numele lor a fost emisă o propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Potrivit comunicatului de la Parchetului, femeile au fost reţinute pentru tentativă de furt calificat săvârşit prin violare de domiciliu, profitând în același timp de starea de urgenţă emisă în România, prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 228 alin. (1) - art. 229 alin. (2) lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. g) din Codul penal.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro