19. Este epidemie de gripă în România! Bilanţul victimelor se ridică la 61 de morţi

Este epidemie de gripă în România! Bilanţul victimelor virusul gripal se ridică la 61 de morţi © foto simbol Pixabay

Numărul victimelor ucise de gripă a crescut îngrijorător. Sunt trei noi cazuri, bărbaţi cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani.

Conform ultimului bilanţ dat publicităţii, virusul gripal a ucis 61 de oameni iar Ministrul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România

Ultimele trei victime nu fuseseră vaccinate antigripal. Este vorba despre bărbat de 60 de ani, din județul Iaşi, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente iar antecedente vaccinale nu sunt necunoscute. Data decesului: 31/01/2019.

Cea de-a doua victimă este un bărbat în vârstă de 43 de ani, din județul Vrancea, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare. Avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinat anti-gripal. Data decesului: 25/01/2019.

Ce-a de-a treia victimă este tot un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din județul Hunedoara. A fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 26/01/2019.

Este ce-a de-a treia săptămână în care virusul gripal ameninţă România. Anul trecut, în aceeaşi perioadă au fost 128 de cazuri spre deosebire de această perioadă în care, doar săptămâna trecută au fost înregistrate peste patru mii de îmbolnăviri.

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro