Este oficial: avem primul caz de coronavirus în România

Este oficial: avem primul caz de coronavirus în România © Arhivă

UPDATE 1. Informația a fost confirmată de Horațiu Moldovan, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit informațiilor Antena 3, este vorba despre un cetățean român asimptomatic, care se află în perioada de incubație.

ȘTIRE INIȚIALĂ

În România a fost identificat, cu adevărat, primul caz de coronavirus. Este vorba despre o persoană din Gorj, care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, care s-a plimbat prin mai multe județe de la noi din țară.

Astăzi, la ora 23.00, ministerul Sănătății va ține o conferință de presă, scrie Digi24.

În minutele ce urmează, va avea loc o conferință de presă, la care vor participa Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat.

Surse: ar putea există două cazuri

Potrivit Carlei Tănasie, jurnalist al sursei citate, există suspiciuni că ar mai putea exista și o a doua persoană infectată cu coronavirus la noi în țară, însă nu au fost finalizate testele în acest sens.

Dacă va fi confirmat și al doilea caz, ambii pacienți vor fi transferați la Institutul Matei Balș din București.

Ce spun autoritățile italiene

Miercuri seara, autoritățile din Peninsulă au anunțat că italianul de 71 de ani ar fi contaminat trei persoane odată cu întoarcerea în țara sa: un angajat și un client al restaurantului deținut de el. Infectat ar fi fost și un alt bărbat, în vârstă de 51 de ani, care a fost și el în România.

Traseul italianului în România

Italianul a sosit în România, pe Aeroportul Internaţional Craiova, pe 18 februarie, aproape de miezul nopţii, însoţit de fiul său în vârstă de 10 ani.

După ce a plecat de la aeroport, italianul a mers la o firmă de închieri auto din Craiova şi a plecat apoi spre Gorj. Pe 19 februarie, după miezul nopţii, bărbatul şi-a lăsat copilul la socrii, în satul Peşteana.

Apoi, a plecat la Târgu Jiu, unde deţine un apartament. Următoarea zi, italianul a trecut şi pe la Primăria Drăguţeşti, pentru a-şi plăti taxele şi impozitele.

Înainte de a părăsi ţara, conform informaţiilor obţinute de Spynews.ro, a mers la o vânătoare de urşi, cu un grup restrâns de persoane.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro