Iad în închisorile italiene, din cauza coronavirusului. Trei deţinuţi au fost ucişi în revoltele izbucnite / VIDEO

Iad în închisorile italiene, din cauza coronavirusului. Trei deţinuţi au fost ucişi în revoltele izbucnite / VIDEO © captură video

Deţinuţi morţi, gardieni bătuţi şi luaţi ostatici - asta se întâmplă în închisorile italiene, după ce mai multe revolte au izbucnit din cauza măsurilor luate împotriva virusului Covid-19.

Trei deţinuţi au fost ucişi, alţi doi se află în stare critică şi mai mulţi gardieni au fost bătuţi şi luaţi ostatici, în urma revoltelor izbucnite în patru dintre închisorile din Italia, ca urmare a noilor restricţii menite să contracareze epidemia de coronavirus. 

Deţinuţii au început să se revolte după ce autorităţile italiene au impus mai multe măsuri drastice, printre care se numără şi interzicerea vizitelor familiare. 

100 de deţinuţi s-au baricadat în închisoare din Frosinone. Când Poliţia a intervenit pentru a restabili ordinea, prizonierii au redactat o listă de revendicări. În principal, deţinuţii cereau dreptul la vizite din partea rudelor. 

Din aceleaşi motive, o altă revoltă a izbucnit în închisoarea din Modena. Acolo, potrivit La Repubblica, doi gardieni au fost luat ostatici şi bătuţi. Alţi 20 de membri ai personalului au fost nevoiţi să părăsească de urgenţă închisoarea. 

În Pavia, deținuții au luat le-au furat cheile poliţiştilor şi au eliberat astfel zeci de persoane din celulele în care erau închise.

Poliţia a mai intervenit în închisorile din Salerno, Napoli, Vercelli, Alessandria, Palermo, Bari şi Foggia, din cauza protestelor. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro