Infecția cu SARS-CoV-2 nu oferă imunitate mutațiilor virusului. Ce arată un studiu Oxford
Publicat pe 18.06.2021 la 00:23 Actualizat pe 18.06.2021 la 00:23
Un studiu realizat de către oamenii de știință de la Oxford arată că după infectare, corpul uman nu prezintă suficienți anticorpi pentru a neutraliza noile mutații ale virusului SARS-COV-2.
- Infecția COVID-19 nu oferă imunitate corpului
- Ce au descoperit cercetătorii de la Oxford
În urma unui studiu, cercetătorii de la Universitatea Oxford au descoperit diferențe semnificative între reacțiile corpului uman ale personalului medical care a fost infectat cu COVID-19, astfel reiese că infecția cu coronavirus nu protejează pe termen lung organismul.
Studiu Oxford
Cercetătorii au analizat probe de sânge de la 78 de angajați din domeniul sănătății care au avut COVID, cu sau fără simptome. Au fost prelevate probe sangvine lunar, pe o perioadă de șase luni după infecție, pentru a obține o răspunsuri imune sigure. Nici măcar o persoană care a participat la acest studiu nu a prezentat anticorpi care să lupte cu mutațiile virusului la șase luni după ce a fost infectat.
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că anticorpii dezvoltați în urma bolii nu sunt suficienți pentru a proteja corpul uman în cazul unui contact cu o persoană infectată, la câteva luni după vindecare, mai ales dacă această persoană s-a infectat cu o tulpină nouă a coronavirusului. Acest studiu a întărit importanța vaccinării tuturor oamenilor, indiferent dacă au fost infectați sau nu cu SARS-COV-2 în timpul pandemiei.
De ce trecerea prin COVID-19 nu ne protejează față de noile tulpini
Imunizarea anti-COVID este posibilă prin două metode: prin infectarea naturală și prin imunizarea cu vaccin. Specialiștii sunt de părere că vaccinul anti-COVID este mult mai eficient și oferă o protecție mai mare, astfel trecerea prin boală ne protejează doar față de microorganismul care ne-a îmbolnăvit inițial, nu și de noile mutații.