Ion Iliescu împlineşte astăzi 90 de ani! Îţi mai aminteşti cum arăta fostul preşedinte în tinereţe?

+2 click pentru
galerie

Ion Iliescu împlineşte astăzi 90 de ani! Îţi mai aminteşti cum arăta fostul preşedinte în tinereţe? © arhivă

Zi mare pentru Ion Iliescu! Fostul preşedinte al României împlineşte astăzi frumoasa vârstă de 90 de ani. Îţi mai aminteşti cum arăta în tinereţe?

La mulţi ani, Ion Iliescu!

Fostul preşedinte al României, unul dintre cele mai reprezentative nume de la noi din ţară împlineşte astăzi frumoasa vârstă de 90 de ani. Este născut pe data de 3 martie 1930, puţini fiind cei care ştiu că este cu o zi mai devreme decât soţia lui, Nina Iliescu. Omul politic a devenit consacrat şi a intrat în atenţia oamenilor în timpul Revoluţiei din anul 1989.

Încă de mic a fost un împătimit al politicii. Drept urmare, în anul 1984, în perioada în care era elev, s-a alăturat Uniunii Asociaţiilor Elevilor din România, ca mai apoi, la câţiva ani distanţă, mai exact în 1956, a devenit fondatorul Uniunii Asociaţiilor Studenţilor din România, organizată după modelul de peste hotare.

A fost Ministru pentru problemele tineretului, între anii 1967-1971 şi a luat parte la mişcarea studenţească internaţională, fiind reprezentantul studenţilor din România. Timp de şase luni a fost secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

Din cauza diferitelor probleme şi acuzaţii care i-au fost aduse, Ion Iliescu a fost exclus din viaţa politică, în seara de 22 decembrie 1989, fiind printre principalii fondatori ai Consiliului Frontului Salvării Naţionale.

Cel mai mare regret al omului Ion Iliescu a constat în faptul că nu a avut niciodată copii. Nina Iliescu a avut mai multe probleme de sănătate, fosta prima-doamnă a României nereuşind să ducă o sarcină până la capăt. “Chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie… Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea nu s-a mai putut”, susţinea Ion Iliescu în urmă cu ceva timp. 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro