Klaus Iohannis, mesaj către Biserica Ortodoxă după moartea lui ÎPS Pimen: ”Este un moment de tristeţe pentru toți credincioșii”

Klaus Iohannis, mesaj către Biserica Ortodoxă după moartea lui ÎPS Pimen © Arhiva

În noaptea de marți spre miercuri, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, s-a stins din viață la Institutul Matei Balș din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord, fiind internat pe secția ATI.

ÎPS Pimen s-a luptat cu noul coronavirus, însă inima i-a cedat în noaptea de 19 spre 20 mai, lăsând în urma sa, o durere imensă ce a pus stăpânire pe Biserica Ortodoxă Română, dar și pe mulți credincioși. 

În semn de recunoștință și afectat de moartea Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, președintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare de condoleanțe Patriarhului Daniel.

Doresc să adresez sincere condoleanţe Preafericirii Voastre, înalţilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi membrilor Sfântului Sinod, precum şi credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, odată cu trecerea le cele veşnice a Înaltpreasfinţitului părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Este un moment de tristeţe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română şi pentru toţi credincioşii care s-au aflat sub înalta arhipăstorire a Înaltpreasfinţitului Pimen.

Personalitate longevivă şi păstor cu har, Înaltpreasfinţitul Pimen s-a dăruit cu generozitate Bisericii şi semenilor, şi-a consacrat eforturile misionare păstrării identităţii româneşti, punând în valoare, în ţară şi peste hotare, bogăţia spiritualităţii ortodoxe şi patrimoniul valoros al bisericilor şi mănăstirilor din Moldova”, i-a transmis șeful statului Patriarhului BOR, scrie Agerpres. 

De asemenea, în aceeași scrisoare, Iohannis a subliniat faptul că România a primit un mare ajutor din partea Bisericii Ortodoxe în lupta împotriva coronavirusului. 

„Evocând personalitatea celui dispărut, doresc să remarc şi faptul că, prin rugă şi sprijin pentru cei aflaţi în dificultate, prin ajutor pentru cei din prima linie, Biserica Ortodoxă Română a participat consistent la efortul naţional de combatere a pandemiei. Sunt încredinţat că în perioada care urmează, sub înţeleapta arhipăstorire a Prefericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română va fi sprijin pentru societatea noastră, îmbinând misiunea sa pastorală cu preocuparea pentru protejarea credincioşilor şi ierarhilor săi, pentru o cât mai grabnică revenire la normalitate a României”, se mai arată în scrisoarea transmisă de Klaus Iohannis. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro