Locul din România unde a existat o închisoare secretă, în trecut. Aici s-au raportat numeroase fenomene stranii
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 21.09.2023 la 20:35
Actualizat pe 21.09.2023 la 20:35
Un loc din România este învăluit în mister și atrage mii de turiști. Cetatea Făgărașului este cunoscută pentru maiestuozitatea sa, dar ascunde un mare secret. Timp de mai multe decenii, castelul a fost și închisoare.
- Locul din România unde a existat o închisoare secretă, în trecut
- Aici s-au raportat numeroase fenomene stranii
Locul din România unde a funcționat o închisoare chiar într-o cetate. Zona este foarte cunoscută și atrage mii de turiști anual, dar nu mulți știu care este istoria locului. Cetatea Fărăgaș îți arată un loc plin de istorie, mai ales că datează din secolul al XIV-lea.
Locul din România care atrage mii de turiști anual
România se poate considera una dintre cele mai frumoase țări din lume. Natura este impresionantă, arhitectura te lasă fără cuvinte, iar oamenii sunt mereu ospitalieri. Aici se găsesc locuri inedite care stau ascunse și așteaptă să devină tot mai cunoscute și vizitate.
Un loc din România de o frumusețe răpitoare ascunde un mare secret. Adăpostește o fostă închisoare și, chiar dacă atrage mii de turiști, detaliile nu sunt foarte cunoscute. Vorbim despre Cetatea Făgărașului, loc ce se regăsește în municipiul Făgăraș, din județul Brașov.
Datează încă din anul 1310, când s-a început construcția și a înlocuit o fortificație anterioară din secolul XII, făcută din pământ. Obiectivul principal al cetății era de a proteja regiunea de sud-est a Transilvaniei de invaziile otomane și tătare care veneau mereu în spațiu românesc cu dorința de cucerire.
300 de ani mai târziu, în 1630 șantul de apărare ce înconjoară cetatea a fost conectat în mod ingenios la râul Olt, fiind nevoie de un canal ascuns. Pivnițele subterane au devenit temnițe, în special pentru șerbii răzvrătiți.
În Cetatea Făgărașului a funcționat o închisoare
Prințesa Zsuzsanna Lorántffy căsătorită cu principele Gheorghe Rákóczi I deținea controlul cetății din anul 1657. A fost înființată prima școală cu predare în limba română din zonă, ajutând copiii să se educe.
După ce Transilvania a intrat sub domnie habsburgică, Cetatea Făgărașului a devenit cazarmă militară, iar din 1699 a fost și închisoare. În perioada comunismului, între 1948-1960, cetatea a fost închisoare pentru cei care se opuneau regimului comunist, având și deținuți politici.
CITEȘTE ȘI: Locul din România pe care să îl vizitezi în această toamnă. Este considerat un colț de rai, iar hotelierii au pachete atractive pentru turiști