Locul din România unde a fost descoperit cel mai mare bulgăre de aur din Europa! Ce comoară se ascunde aici, sub pământuri! Oamenii s-au cutremurat când au văzut / FOTO
Publicat pe 08.07.2022 la 10:36 Actualizat pe 08.07.2022 la 10:39
În țara noastră există multe locuri speciale, unele chiar unice. Într-un loc din România a fost descoperit cel mai mare bulgăre de aur din Europa. Pământul strămoșesc ascunde multe comori. Oamenii au rămas uimiți când au văzut.
- În ce loc s-a descoperit cel mai mare bulgăre de aur din Europa
- Oamenii au rămas șocați
Țara noastră „ascunde” multe locuri unice, iar unul dintre ele este cel unde s-a descoperit cel mai mare bulgăre de aur din Europa. Oamenii au rămas fără cuvinte când au văzut. Iată cât de special este.
Locul unde a fost descoperit cel mai mare bulgăre de aur din Europa!
Deși puține persoane nu știau, în țara noastră există o mină, care a fost găsită încă din anii '40, de unde s-a extras cel mai mare bulgăre de aur de pe continent. Aceasta se află în Munții Metaliferi, iar acolo au fost descoperite multe obiecte arheologice, încă din secolul al doilea.
Perimetrul minier a fost exploatat timp de foarte mulți ani, pentru aurul ce se ascundea sub pământ. Acolo au fost găsite până acum peste 75 de tone de aur brut. Cu atât mai mult, oamenii pot admira o parte din descoperirile făcute la muzeul Aurului din Brad.
Cu toate astea, producția de aur a scăzut din ce în ce mai mult, chiar dacă au existat investiții pentru o performanță mai mare de prelucrare.
Unde putem admira descoperirile
În zona Barza, în apropiere de Brad, dar și de Treptele Romane, pe o distanță de 2,5 kilometri, au fost dezvoltate filoane de aur, iar locul a devenit foarte cunoscut datorită comorilor găsite acolo.
Multe bucăți de aur pot fi admirate chiar și în zilele noastre, unele dintre ele fiind expuse la Muzeul Aurului din Brad. Zăcământul minier de la Musariu a fost unic în Euopa datorită bogățiilor care se găseau acolo. Au fost descoperite chiar și pepite ce aveau dimensiuni foarte mari, iar ca ele nu au mai fost găsite decât în Australia și SUA.