Locul din România unde găsești ”Camera de Aur”. Ai știut de ea? E spectaculoasă, iar străluicirea ei pur și simplu te vrăjește!
De Razvan Paltin.
Publicat pe 30.06.2022 la 10:31
Actualizat pe 30.06.2022 la 10:31
Știai că în țara noastră există un loc unde găsești ”Camera de aur”. Ei bine, acesta nu se află mult prea departe de București și cu siguranță dacă îl vei vizita vei rămâne impresionat de străluicirea acestei camere.
- ”Camera de Aur” a fost creată după viziunea Reginei Maria
- Locul impresionant din țara noastră
Castelul Pelișor din Sinaia e unul dintre cele mai frumoase castele din țara noastră, iar bineînțeles că aici a fost și locul de suflet al Reginei Maria, dar și cel în care inima ei se odihnește pentru totdeauna.
Aici e locul din România unde găsești ”Camera de Aur”
În acest castel se găsește și ”Camera de Aur” a Reginei Maria, iar încă de la primii pași vei rămâne impresionant de felul în care camera e construită și amenajată. Aceasta are o ornamentație unică, delicată și fiecare obiect are o semnificație aparte.
Regina Maria a iubit foarte mult această cameră creată după viziunea sa, iar tot în acest loc ea și-a dat ultima suflare. Regele Mihai I a decis ca în noiembrie 2015 inima sa, care până atunci se afla la Muzeul Național de Istorie a României, să fie adusă la Pelișor și poziționată în mijlocul Camerei de Aur.
În ”Camera de Aur” niciun obiect nu se află întâmplător. Pereții camerei sunt acoperiți cu stuc aurit și sunt modelați în ramuri de ciulin, simobolul Scoției, dar și al perenității.
Plafonul camerei este în formă de boltă, iar acesta e închis de luminatorul care are forma unei cruci imense celtice suprapuse pentru un disc solar. Acesta semnifică astfel simbolul credinței, dar și al luminii eterne.
Fiecare obiect din ”Camera de Aur” are o semnificație aparte
Nu putem să trecem însă peste piesele de mobilier care sunt evident tot din aur și decorate cu imagini care reprezintă animale fantastice. Și acest lucru are o semnificație aparte, căci în mitologia celto-scandinavă reprezintă simboluri ale eternității.
Piesele de mobilier din încăpăre au o valoare inestimbabilă și au fost create de către cei mai importanți oameni din lume.
Lampa a fost creată de către L.C Tiffany, iar în lume există doar șase exemplare, pocalul a fost creat de către Carl Faberge, cupa de către Tostrup, iar statueta ”Secretul” de către Fix Masseau. Serviciul de pahare de cristal din ”Camera de Aur” au fost create după desenele lui Carl Georg von Reinchenbach.
Citește și: Catherine Zeta-Jones, impresionată de Castelul Peleș din Sinaia. Ce mărturisire neașteptată a făcut actrița