Locul din România unde va fi încălzire cu apă geotermală. Oamenii vor plăti mai puțin la facturi
Publicat pe 23.01.2024 la 14:48 Actualizat pe 23.01.2024 la 14:54
Locul din România unde oamenii vor avea încălzire cu apă geotermală! Locuitorii nu vor mai fi nevoiți să plătească la fel de mult pentru facturi. Acest proiect inovator este finanțat din fonduri europene. Vor fi multe beneficii atunci când vine vorba de costuri.
- Locul unde va fi încălzire cu apă geotermală
- Oamenii vor reduce din cheltuieli
Un proiect inovator finanțat cu fonduri europene promite să aducă beneficii semnificative în ceea ce privește costurile de încălzire pentru locuitorii comunei Lovrin din județul Timiș.
Locul unde va fi încălzire cu apă geotermală
Acesta propune extinderea utilizării energiei geotermale, o sursă regenerabilă de căldură provenită din interiorul Pământului, pentru a încălzi locuințele și a reduce dependența de combustibili fosili.
Energia geotermală, obținută din apa fierbinte și aburul captate în zonele de activitate vulcanică și tectonică, va fi folosită pentru încălzirea clădirilor din comuna Lovrin. Această inițiativă nu doar că oferă o alternativă ecologică și eficientă la sistemele tradiționale de încălzire, dar va contribui și la diminuarea emisiilor de dioxid de carbon.
Lovrin, o comună recunoscută până acum pentru utilizarea apei geotermale în scopuri terapeutice la ștrandul local, va marca un pas semnificativ către sustenabilitate prin implementarea acestei tehnologii pentru încălzirea întregii localități.
Ce a spus primarul
Proiectul, condus de primarul Marius Graur, va reabilita și extinde sistemul de încălzire cu o acoperire inițială de 40%, urmând ca ulterior să acopere întreaga comună, oferind oportunitatea locuitorilor de a beneficia de temperaturi confortabile în propriile locuințe.
Primarul Graur a subliniat importanța modernizării centralei de încălzire, care va aduce apa geotermală la o temperatură de 60-65° Celsius în casele comunității.
Acest lucru nu doar va reduce semnificativ costurile, comparativ cu sursele convenționale de energie, ci va servi și drept exemplu pentru alte comunități din România și din întreaga Europă în eforturile de tranziție către o economie verde.