Primele măsuri luate la Săpoca, după crimele de pe 18 august. Apar noi reguli

Primele măsuri luate la Săpoca, după crimele de pe 18 august. Apar noi reguli © fotografie simbol: arhivă

Conducerea Spitalului de Psihiatrie Sapoca a luat primele măsuri, după ce s-a ales cu sancţiuni şi reproşuri din partea Sorinei Pintea, ministrul sănătăţii. Demersurile pentru angajări au fost făcute rapid.

A fost organizat un concurs pentru cei care îşi doreau un post în cadrul spitalului de la Săpoca. Pe data de 5 septembrie a avut loc proba scrisă, iar pe data de 9 septembrie interviu. Aşadar, au fost angajaţi opt oameni. 

Este vorba de opt muncitori necalificaţi pentru supravegherea oamenilor bolnavi psihic periculoşi, o spălătoreasă, un economist la biroul de achiziţii, un auditor şi un asistent medical nutriţie şi dietetică. Au fost foarte mulţi oameni care s-au înscris, fiind câte opt candidaţi pentru un singur loc. 

În continuare poate fi schimbată regula în vederea posibilităţii să apară pază non-stop acolo unde au avut loc crimele în luna august.

Vă reamintim că Nicolae Lungu a ucis la Săpoca şase oameni. Patru au murit pe loc, iar alţi doi s-au stins din viaţă la spital din cauza rănilor suferite. În faţa anchetatorilor, Nicolae Lungu a susţinut că el a crezut că sparge păpuşi, nu că ucide oameni folosind stativul pentru perfuzii. 

El ar putea să scape de închisoare, în cazul în care se va constata că nu avea discernământ în momentul crimelor. În această situaţie, pacientul trebuie să rămână internat în spital pentru a-i fi administrat tratament de specialitate. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro