Ministrul Educației, despre înghețarea anului școlar. Vor mai fi susținute examenele naționale?

Ministrul Educației, despre înghețarea anului școlar. Vor mai fi susținute examenele naționale? © arhiva

Înghețarea anului școlar și susținerea examenelor naționale este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care românii și le pun în plină pandemie de coronavirus, iar acum Monica Anisie, Ministrul Educație vine și cu răspunsurile.

Înghețarea anului școlar este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care românii și pe pun în această perioadă, dar și elevii ale căror cursuri au fost suspendate de aproape 3 săptămâni. 
Într-o intervenție telefonică pentru România Tv, Monica Anisie, Ministrul Educației a afirmat că până în acest moment nu a luat niciodată în calcul suspendarea cursurilor până la vara, mai exact înghețarea anului școlar. 

Mai mult de atât, nici examenele naționale nu vor fi anulate. iar Ministrul Educației declară că în curând vor fi publicate baremele de notate de corectare a modelelor pentru examenele din vară, astfel că în aceste momente elevii se pot ocupa să rezolve exerciții.

"Niciodată nu am luat în calcul îngheţarea anului şcolar. În această perioadă elevii pot rezolva acele teste, iar în data de trei aprilie vor fi publicate şi baremele de corectură şi de notare. În felul acesta, elevii se pot autoevalua, şi fac precizarea ca profesorii de la teleşcoală să le explice rezolvările acestor teste. În acelaşi timp, cadrele didactice pot rezolva împreună cu eleveii. 

În funcţie de timpul în care noi o să reîncepem cursurile vom publica şi calendarul cu privire la examenele naţionale", a spus Ministrul Educației, Monica Anisie. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro