Modificări Cod Rutier 2020! În ce situaţii pot rămâne şoferii fără permis, chiar dacă nu au consumat alcool

Modificări Cod Rutier 2020! În ce situaţii pot rămâne şoferii fără permis, chiar dacă nu au consumat alcool © arhivă

Codul rutier se schimbă de la o zi la alta. Şoferii pot rămâne fără permisul de conducere, chiar dacă nu au consumat băuturi alcoolice! Care sunt cele patru situaţii existente?

Conform actului normativ aprobat la începutului acestui an, noi modificări apar în ceea ce priveşte Codul rutier, legat de şoferii care pot rămâne fără permis de conducere. Conducătorii auto riscă să-şi piardă dreptul de a şofa timp de 90 de zile, în patru situaţii.

Pe lângă sancţiunea care se aplică tuturor celor care sunt prinşi în stare de ebrietate la volan sau cu un grad de alcoolemie ridicat, conducătorii auto pot rămâne fără permis şi dacă vehiculele pe care le conduc prezintă probleme la sistemul de frânare ori la cel de direcţie.

De asemenea, oamenii legii îi vor amenda pe loc dacă nu vor opri la trecerea cu calea ferată, atunci când barierele sunt coborâte sau în curs de coborâre. 

Nu au voie să depăşească viteza maximă admisă de lege, 50 de kilometri pe oră, altfel, autorităţile îi pot sancţiona imediat cu suspendarea permisului. 

În momentul în care, şoferul unui autoturism, tractor agricol sau forestier execută, într-un termen de maxim şase luni de la data restituirii permisului de conducere, o nouă faptă, perioada de suspendare va creşte cu încă 30 de zile, potrivit art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) şi art. 102 alin. (3).


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro