Noul set de reguli anunțat de Biserica Ortodoxă Română: „Vărstnicii sunt rugați să nu participe la slujbe”

Noul set de reguli anunțat de Biserica Ortodoxă Română: „Vărstnicii sunt rugați să nu participe la slujbe” © arhiva

Patriarhia Română a anunțat noul set de reguli care urmează a se aplica începând cu data de 15 mai, odată cu expirarea stării de urgență și instaurarea stării de alertă. Astfel, credincioșii au anumite îndatoriri în ceea ce privește participarea la slujbele religioase.

Pe primul plan se află persoanele vârstnice care sunt rugate să nu participe la slujbele publice. De asemenea, și spovedania se va efectua, dar cu păstrarea unei distanțe față de preot de doi metri.

Un aspect care îi va îmbucura pe români este faptul că s-a stabilit participarea a maxim 16 persoane la slujbele de cununie, botez și înmormântări.

Oficialii Bisericii Ortodoxe Române recomandă evitatea sărutării icoanelor, iar respectul față de preoți se va arăta printr-un gest de înclinare a capului.

În ceea ce privește redeschiderea cimitirelor, și acolo trebuie păstrată distanța de doi metri între persoane, mai puțin între membri aceleiași familii sau cei care locuiesc în aceeași locuință.

Mai mult, printre regulile pe care BOR le va impune odată cu intrarea in starea de alertă, se numără distanțarea de cel puțin doi metri între credincioții care vor intra în biserici, persoanele cu simptome, suspecte, carantinate sau depistate pozitic cu coronavirus nu au voie să intre în lăcașele de cult, slujbele liturgice se vor organiza în aer liber, folosirea obligatorie a măștilor de protecție, spovedirea enoriașilor se va face pe bază de programare și neapărat de la doi metri distanță.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro