O asistentă de la maternitatea Grivița, infectată cu coronavirus. Femeia a îngrijit o pacientă testată pozitiv cu COVID-19

O asistentă de la maternitatea Grivița, infectată cu coronavirus. Femeia a îngrijit o pacientă testată pozitiv cu COVID-19 © pixabay

După ce a fost găsit primului caz cu noul coronavirus în maternitatea din Grivița, reprezentanții au decis deschiderea unei anchete epidemiologice pentru întreg personalul! În urma testărilor, o asistentă a fost infectată cu COVID-19!

De necrezut situația în care ne aflăm în momentul de față. Numărul persoanelor infectate crește de la o zi la alta, iar oamenii se tem pentru sănătatea lor. Acum, un nou caz zguduie țara!

”Au fost testate nu mai puțin de 93 de persoane

Este vorba despre o asistentă a maternității Grivița, care a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Potrivit reprezentanților, femeia a avut contact cu o pacienta infectată. A fost deschisă o anchetă epidemiologică pentru întreg personalul, dar și pentru mamele și cei 15 noi născuți aflați în maternitate.

„Am dispus testarea întregului personal care a lucrat în maternitate în ultimele 10 zile și care ar fi putut veni în contact cu pacienta infectată, de la medicii și asistentele care au îngrijit și investigat mama și nou născutul, la infirmiere și personalul auxiliar. De asemenea, au fost testate mamele, doi tați și cei 15 noi născuți prezenți în maternitate la momentul confirmării testului. Pentru siguranța pacienților și a personalului, au fost testate nu mai puțin de 93 de persoane.”, susțin reprezentanții. 

De asemenea, maternitatea din Grivița anunță în continuare suspendarea activității și asigură pacienții că celelalte unități medicale din Capitală, dar și din țară, funcționează ca înainte. 

”Activitatea spitalului și a maternității din incinta spitalului este în continuare suspendată, fiind în derulare un amplu proces de dezinfecție și de sterilizare. Totodată, asigurăm pacienții că toate celelalte unități medicale din București și din țară funcționează în parametri normali și, în situația în care au o urgență medicală, avem capacitatea și resursele necesare pentru a veni în sprijinul lor, în deplină siguranță. Mai mult, pentru a ține în siguranță personalul și pacienții care ajung în regim de urgență în celelalte unități, am extins procesul de testare pentru toți medicii și asistenții care sunt direct implicați în procesul de triaj la intrarea în unitățile noastre.”, au completat reprezentanții maternității Grivița.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro