Universitatea din București, anunț important! Ce se întâmplă cu examenele de licență și disertație?

Universitatea din București, anunț important! Ce se întâmplă cu examenele de licență și disertație? © Instagram

Coronavirus a reușit să facă ravagii și în învățământ! Studenții stau acasă de mai bine de două săptămâni, întrebându-se tot mai des ce vor face cu lucrările de licență și disertație. Dată fiind situația de față, Universitatea din București vine cu o soluție! Despre ce este vorba?

COVID-19 și-a pus amprenta pe învățământ, iar studenții stau acasă de mai bine de două săptămâni. Cu toate că nu se plâng de izolare, tinerii se întreabă tot mai des ce vor face cu lucrările de licență și disertație pe care trebuie să le susțină în vară, din moment ce autoritățile anunță scenarii cutremurătoare pentru România.

”Posibilitatea de a organiza examenele de licență și disertație online”

Ei bine, dată fiind situația de față, Universitatea din București vine cu o soluție. Reprezentanții propun ca examenele să fie susține online, la fel și evaluările orale, predarea unor proiecte și portofoliile.

”Universităților trebuie să li se dea autonomie și posibilitatea de a organiza examenele de licență și disertație în acele modalități pe care le consideră potrivite, inclusiv online (susținerea lucrărilor) și de a identifica modalități de testare/ evaluare finală adaptate pentru acest context (platforme securizate de testare standardizată, evaluări orale online, predarea unor proiecte și portofolii în platformele de învățare utilizate etc.)”, a transmis Universitatea din București.

De asemenea, a fost făcută și o analiză a structurii anului școlar 2019-2020 care vine cu soluții pentru ca anul să nu fie repetat. Totodată, Universitatea din București propune aceeași măsură pentru examenele finale de Evaluare Națională și Bacalaureat.

“Pentru examenele finale de Evaluare Națională și Bacalaureat pot fi identificate și aprobate rapid modalități eventual simplificate și flexibile de evaluare:

-testare standardizată pe platforme securizate – există deja practici diverse în acest domeniu, precum testele de certificare a competențelor de limbă străină –,

-extinderea timpului de evaluare,

-examinare orală online sau față în față, în condiții de distanțare fizică – săli mari – etc.”, au completat reprezentanții.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro