Alertă în Timişoara. Polițiștii care au intrat primii în blocul groazei au ajuns pe mâinile medicilor

Alertă în Timişoara. Polițiștii care au intrat primii în blocul groazei au ajuns pe mâinile medicilor © opiniatimisoarei.ro

Este stare de alertă în Timişoara! Poliţiştii care au intrat primii în blocul în care s-a făcut deratizarea cu otravă, după declanşarea situaţiei de urgenţă, au ajuns pe mâinile medicilor.

9 agenţi de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au ajuns miercuri după-amiază la spital, cu stări de rău şi dureri mari de cap. Se pare că aceştia au fost printre primele persoane expuse la fosfura de aluminiu, un compus anorganic cumpărat de pe piaţa neagră. 

Cadrele medicale i-au supus pe poliţişti unor investigaţii amănunţite ce au durat câteva ore, după ce s-a constatat că aveau în corp o posibilă toxină, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Poliţiştii au primit tratament şi au fost lăsaţi să părăsească unitatea spitalicească în decursul serii. Cu toate acestea, oamenii legii au dat vina pe stresul din ultimele zile şi au precizat că lucrează în mod obişnuit cu fel de fel de substanţe periculoase.

Cei 9 agenţi vor afla rezultatele finale în curând. Astfel, se va stabili dacă au fost afectaţi de fosfura de aluminiu, substanţa care le-a adus sfârşitul celor trei locatari: 2 copii şi mama unuia dintre aceştia. 

43 de persoane se află în continuare internate în trei spitale din Timiş, dintre care 32 sunt copii. 

Conducerea Poliţiei Timiş a anunţat în timpul unei şedinţe că joi, o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale va oferi ajutor în cazul verificărilor de la blocul morţii, cu echipamente specializate. După verificări, locatarii se vor putea întoarce în locuinţele lor. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro