Postul Crăciunului 2019. Ce obiceiuri trebuie să respecti cu sfințenie, la Lăsatul Secului

Postul Crăciunului 2019. Ce obiceiuri trebuie să respecti cu sfințenie, la Lăsatul Secului © arhivă

Pe 15 noiembrie începe, în fiecare an, postul Crăciunului sau Lăsatul Secului, perioadă care durează până în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. În tot acest timp, creștinii care vor să țină post trebuie să țină cont de câteva tradiții și obiceiuri, de la care nu trebuie, sub nicio formă, să se abată. 

Postul Crăciunului sau Lăsatul Secului este una dintre cele mai importante perioade din an, de care toți creștinii trebuie să țină cont. În fiecare an, pe data de 15 noiembrie începe postul Crăciunului, perioadă ce durează până pe 24 decembrie. 

Tradiții și obiceiuri de respectat în Postul Crăciunului

În Postul Crăciunului este important ca toți bunii creștini să țină cont de anumite lucruri. Astfel, la Lăsatul Secului se spune că trebuie să strângi de pe masă toate resturile într-o față de masă și acestea să fie aruncate la răsăritul soarelui. Tradiția spune că astfel, păsările nu vor mai distruge ogoarele, în anul ce va urma. 

Mai mult, tot la Lăsatul Secului este bine să lași toate oalele cu gura în jos, căci acest lucru te poate feri de boală și de lucruri rele. Dacă ziua de 15 noiembrie va fi una călduroasă, se spune că primăvara ce va urma va fi una extrem de ploioasă.

În ultima zi din post, cea din Ajunul Crăciunului, datina spune că postul se ține cu sfințenie și se consumă doar grâu fiert, cu miere și fructe. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro