UPDATE/ Magistrații din cazul dosarului Colectiv au nevoie de încă o săptămână pentru pronunțarea primei decizii

Prima decizie din dosarul Colectiv este pronunțată astăzi. Ce pedepse au cerut procurorii © arhiva

UPDATE/ Judecătorul Mihai Bălănescu de la Tribunalul București a amânat pentru încă o săptămână pronunțarea primei decizii în dosarul Colectiv.  

Știre inițială

Astăzi, Magistrații Tribunalului București vor lua o decizie în cazul dosarului Colectiv. Soluția nu va fi una definitivă, deoarece la ultimul cuvânt, cei doi angați ISU precum și Cristian Popescu Pietdone au cerut achitarea spunând că nu au nici o legătura cu faptele pentru care sunt acuzați. 

Zi importantă pentru dosarul Colectiv, la 4 ani de la tragedie. Magistrații se vor pronunța astăzi, însă decizia nu va fi definitivă. 

Procurorii au cerut pedeapsa cu închisoarea pentru Antonina Radu și Petrică George Matei, cei doi angajați ISU care ar fi ignorat neregulile din clubul Colectiv. Pedeapsa celor doi ar putea ajunge la 14 ani de închisoare, însă aceștia au cerut achitatea deoarece spun că nu au nici o legătura cu faptele pentru care sunt acuzați. 

Pedeapsă cu exacutare a fost cerută și pentru fostul primar Cristian Piedone, 15 ani, dar și pentru cei trei patroni ai Clubului Colectiv, peste 10 ani pentru fiecare.

Tragedia din Clubul Colectiv s-a produs pe 30 octombrie 2015. În urma gravului incendiu au murit la fața locului 26 de persoane, iar foarte multe au fost internate cu arsuri extrem de grave. Din păcate, pe parcurs numărul deceselor a crescut, ajungându-se la 65. Printre cei care și-au pierdut viața au fost jurnaliști, fotografi, olimpici, studenți, dar și artiști ce au venit să încânte publicul. Cauza pentru care a izbucnit incendiul a fost reprezentată de artificiile folosite în timpul spectacolului, amplasate în zona scenei. Acestea au atins materialul din tavan, care s-a aprins, iar flăcările au cuprins întreaga locație.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro