Prima sentință din dosarul Colectiv este așteptată pe 9 decembrie. Ce au anunțat magistrații

Prima sentință din dosarul Colectiv este așteptată pe 9 decembrie. Ce au anunțat magistrații © arhiva

Au trecut mai bine de patru ani de când clubul Colectiv s-a aprins ca o torță, iar zeci de tineri și-au pierdut viața, iar alți au rămas cu traume imense. Magistrații au decis, iar pe 9 decembrie ar putea să dea prima sentință.

Astăzi a avut loc un nou termen la Tribunalul București, acolo unde procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat încă o dată sentințele pe care le așteaptă, iar pompierii Antonina Radu și George Matei, cei care au fost acuzați că au colaborat cu angajații clubului pentru a primii aviz de funcționare. 

Cei doi pompieri au susținut că nu ar trebui să fie pedepsiți deoarece faptele de care sunt acuzați, nu există și că nu au avut corespondențe cu patronii localului, ci mai degrabă cu audierea și controalele 

Totuși, procurorii au anunțat că solicită 14 ani de închisoare pentru cei doi pompieri, la fel ca și în cazul lui Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4 și al subalternilor săi. 

Tot 14 ani se cere și pentru patrona firmei de artificii care a asigurat show-ul pirotehnic în seara îngrozitoare, iar cei trei patroni ai clubului cât tinerii care au montat artificile vor avea de ispășit o pedeapsă de 12 ani.

De asemenea, procurorii doresc ca Antonina Radu și George Matei să plătească intervenția pompierilor din Clubul Colectiv, care au fost prezenți în seara cu pricina.

Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit în noaptea de 30 octombrie 2015. Acolo aproximativ 300-400 de persoane se aflau la un concert al trupei Goodbye to Gravity. Artificiile folosite în timpul spectacolului, amplasate undeva în zona scenei, au aprins materialul din tavan, iar flăcările care s-au răspândit rapid au stârnit panică.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro