Reacția Bisericii Ortodoxe Române după ce ÎPS Teodosie a anunțat ”reluarea” slujbei de Paște: ”Este o decizie asumată integral de ierarh”

Reacția Bisericii Ortodoxe Române după ce ÎPS Teodosie a anunțat ”reluarea” slujbei de Paște © Arhiva

După ce ÎPS Teodosie a anunțat faptul că va ”relua” slujba de Paște pentru a le oferi Lumină credincioșilor, reprezentanții Bisericii Ortodoxe au avut acum o primă reacție în acest caz. 

Arhiepiscopia Tomisului a luat decizia ca în nopate de 26 spre 27 mai să se reia slujba de Paște pentru a le oferi credincioșilor Lumină, anunțul fiind făcut de ÎPS Teodosie, însă BOR a transmis faptul că aceasta este o decizie proprie, asumată integral de ierarh și de forul bisericesc local. 

Printr-un comunicat de presă, Biserica Ortodoxă Română a transmis faptul că această slujbă se va face conform reglementărilor legale aflate acum în vigoare, impuse de pandemia de coronavirus. 

„Decizia Permanenței Arhiepiscopiei Tomisului comunicată astăzi este una luată în virtutea principiului autonomiei eparhiale si asumată integral, dar exclusiv, de ierarh și de acest for bisericesc local. Nutrim speranța că hotărârile comunicate de Arhiepiscopia Tomisului vor putea fi împlinite cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. În același timp, reamintim că slujba Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română și că, în ciuda contextului extrem de aspru creat de pandemie, lumina sfântă a ajuns la foarte mulți dintre credincioșii ortodocși. Dumnezeu să sporească această lumină în sufletele noastre ale tuturor!”, se arată în comunicatul de presă.

Conform noilor reglementări, începând cu data de 15 mai, atunci când a fost ridicată starea de urgență, credincioșii pot participa la slujbele bisericești, însă în afara lăcașului de cult. Doar pentru rugăciune individuală şi spovedanie, oamenii au voie să intre și în biserică, însă respectând distanța de doi metri și doar utilizând masca de protecție. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro