Rezultate oficiale alegeri prezidențiale 2019. Cât au obținut Iohannis și Dăncilă

Rezultate oficiale alegeri prezidențiale 2019. Cât au obținut Iohannis și Dăncilă © Hepta

Biroul Electoral Central (BEC) a numărat 100% din voturile exprimate în România și 99,40% din voturile exprimate în diaspora. Potrivit rezultatelor făcute publice până la ora 8.05, Klaus Iohannis a câștigat detașat, cu 66,10%, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 33,90%.

Chiar și în aceste condiții, Viorica Dăncilă a reușit să câștige cinci județe, din sudul țării: Teleorman, Giurgiu, Olt, Mehedinți și Gorj. A pierdut la o marjă foarte mică în Buzău, Botoșani și în Dolj.

Numărarea se va încheia cândva în jurul zilei de luni, după ce vor fi centralizate toate voturile din disapora.

Prezența la vot, la ora 21.00, era de 49,87%, respectiv undeva peste 9 milioane de români, care au mers la urne să își exprime votul.

Primele declarații ale lui Klaus Iohannis

Duminică, imediat după aflarea rezultatelor de la EXIT-POLL, Klaus Iohannis a făcut și primele declarații. S-a declarat mulțumit de victoria lejeră obținută și a arătat și recunoștință față de cei care l-au votat.

Klaus Iohhanis a ținut să declare că „românii sunt eroii zilei de astăzi și au votat într-un număr impresionant astăzi”. A avut câteva cuvinte de zis și despre românii din diaspora, cărora le-a mulțumit că au ieșit într-un număr impresionant la vot.

Președintele a făcut și o primă promisiune, după ce a aflat de victoria lui în urma alegerilor: „Primesc această victorie cu bucurie, mulțumire și modestie. Vă promit astăzi că voi fi președintele tuturor românilor.”

Viorica Dăncilă a făcut și ea declarații. Contracandidata lui Klaus Iohannis a declarat că se pregătește ca, împreună cu partidul, să cucerească alegerile locale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro