Românii care se află în zonele cu coronavirus, în Italia, îndemnaţi să nu se întoarcă acasă! "Să ne protejăm părinţii şi fraţii"

Românii care se află în zonele cu coronavirus, în Italia, îndemnaţi să nu se întoarcă acasă! "Să ne protejăm părinţii şi fraţii" © Hepta

România a intrat în alertă odată cu epidemia de coronavirus din Italia! Pe aproape toate grupurile de Facebook ale românilor din Italia a apărut un apel, printre care aceştia sunt îndemnaţi să nu se mai întoarcă în ţară, pentru a-şi proteja rudele de pericolul virusului ucigaş.

După ce Italia a devenit ţara europeană cea mai afectată de coronavirus, fiind înregistrate deja patru decese şi mai multe localităţi închise complet, pe reţelele de socializare au apărut mai multe mesaje pentru comunitatea de români de acolo.

Dacă o parte dintre români au început să se întoarcă înapoi în ţară, de frica virusului, cei rămaşi în zonele afectate de coronavirus din Italia sunt îndemnaţi să nu se mai întoarcă acasă. 

"Diaspora Milano" a lansat apelul devenit viral pe social media. "Rugăm românii din Lombardia şi Veneto să nu meargă în România în această perioadă, dacă se poate evita. Haideţi să ne protejăm părinţii şi fraţii!", este apelul grupului.

Comentariile au început imediat să curgă! "Personal consider că a te întoarce acasă acum ar fi un act de egoism. Tocmai pentru că îmi iubesc mult familia eu nu aș face acest lucru. Restul ... depinde de fiecare cum percepe situațiația! Cred că este o chestiune de conștiință și responsabilitate față de cei la care ținem!", a fost comentariul lăsat de o româncă, potrivit Observator.

Unii dintre cei care voiau să se întoarcă acasă au renunţat la idee după ce au aflat că asta presupune şi o perioadă de 14 zile de carantină.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro