Rugăciunea copiilor pentru părinți. Rostește-o pentru sănătatea și fericirea lor

Rugăciunea copiilor pentru părinți. Rostește-o pentru sănătatea și fericirea lor © Pixabay

Dragostea părinților pentru copii este una fără egal, la fel și a copiilor pentru cei care le-au dat viață. Astfel, cel mai frumos cadou pentru ei este rugăciunea, iar noi vă prezentăm astăzi una dintre cele mai frumoase și mai puternice pe care orice copil trebuie să o spună pentru cei mai importanți oameni din viața sa.

Relația dintre părinți și copii a fost, este și va rămâne pe veci una specială. Dragostea dintre părinte și copil este unică, iar sacrificiile pe care părinții le fac pentru copiii lor sunt cu totul și cu totul aparte.

Așadar, în cinstea dragostei și a grijii primite din partea celor mai importante persoane din viața lor, ceea ce pot copiii să facă, pentru a le mulțumi părinților, dincolo de cumințenie și ascultare, este să se roage pentru ei.

Rugăciunea în fața Lui Dumnezeu este cel mai frumos dar pe care un copil îl poate face pentru cei care i-au dat viață. Recunoștința și rugămintea pentru sănătate, fericire și zile lungi către Divinitate reprezintă cel mai de preț gest al unui copil pentru părinte, astfel că în continuare vă prezentăm una dintre cele mai frumoase și mai puternice rugăciuni pe care este bine să le spuneți. 

Rugăciunea copiilor pentru părinți

''Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Care împuternicești florile și ver­deața de pe tot pământul cu căldura soarelui Tău, și sufletul omenesc cu căldura iubirii Tale; Tu, Cel ce toate le-ai zidit de bună­voia Ta în cer și pe pământ și pe toate le păstrezi prin dragoste și milă, revarsă, mult-în­durate Doamne, peste sufletul meu cel slab și umilit care se închină Ție, bunătatea și darul Tău, și iubire și milă peste părinții mei, peste mai-marii mei și peste toți cei care se os­tenesc pentru mine și care m-au aju­tat vreodată cu sfatul și bunătatea lor. Fă din sufletul meu un soare călduros pentru sufletul lor, ca fiecare din ei să simtă din îndestulare mângâierile și ajutorul cel venit de la Tine și revărsat asupra lor prin rugăciunile și prin dra­gostea mea fiască. Îți vorbește, Pă­rinte, inima mea de fiu (fiică), și știu că Tu cunoști lăuntrul nostru și că nu Te vei întoarce de la inima mea, atât de dăruită tuturor celor pentru care Te rog; dăruiește-mi, Doamne, înțelep­ciune, ca să nu uit niciodată, nici în supărări, nici în necazuri și nici în bu­curie, învățătura Ta, cum că „binecu­vân­tările părinților întăresc casele fiilor”, și iarăși: „Cunună bă­trânilor sunt fiii lor și fală fiilor sunt părinții lor”. Pentru aceasta, rogu-Te, Doamne, slăvite Îm­pă­rate și bunule Părinte, întărește-mă să cresc înaintea feței lor cu temerea de Tine și cu rușinea de oameni, pentru ca, prin curățirea de orice rău, prin îm­pli­nirea oricărui bine, prin fuga de orice păcat și prin setea de orice virtute, viața mea să fie spre mân­tui­rea mea și a lor. Că Tu ești Doamne, Cel ce odinioară ai zis: „Lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca acestora este împărăția cerurilor”, și Ți-ai pus dumnezeieștile Tale mâini peste cape­tele lor și i-ai binecuvântat. În­suți Tu, Doamne, Iisuse Hristoase, trimite din cerul Tău cel preaînalt binecuvântarea Ta peste mine, robul Tău, și ajută-mi să fac bucurie pă­rinților mei și să umblu întru cărările Tale cele sfinte, săvâr­șind numai ce este bun și plăcut Ție, că bine­cu­vân­tat ești în vecii vecilor. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului și tuturor Sfinților. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro