Rugăciunea pe care să o rostești în fiecare zi din Postul Paștelui. Îți va ajuta familia și te va apăra de boli

Rugăciunea pe care să o rostești în fiecare zi din Postul Paștelui. Îți va ajuta familia și te va apăra de boli © Pixabay

Luni, pe data de 2 martie, începe Postul Paștelui. Acesta este unul din cele patru posturi de peste an și este considerat cel mai important și cel mai greu.

Dacă în ceea ce privește Postul Crăciunului, acela este un post fericit, pentru că vestește Nașterea Domnului, în ceea ce privește Postul Paștelui, acesta reprezintă o perioadă de tristețe, înainte de răstignirea Lui Iisus. 

De asemenea, Postul Paștelui mai poartă numele și de Postul Mare, iar cei care îl țin se limitează atunci când vine vorba de hrană, dar și la anumite gesturi ale comportamentului. 

Postul Paștelui este o perioadă în care oamenii tind să fie mai buni, mai înțelegători unii cu alții, să lase mai mult de la ei și să fie mai darnici. De asemenea, un aspect extrem de important în Postul Paștelui este rugăciunea. Prin rugăciune oamenii mulțumesc, cer iertare și se roagă pentru tot ceea ce au nevoie. 

Astfel, în continuare, vă prezentăm două rugăciuni pe care este bine să le spuneți în fiecare zi din Postul Paștelui. Una este foarte mică și se reține ușor, așa că o puteți spune și în gând, de fiecare dată când puteți.

Rugăciunea inimii

''Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul! Amin''.

Rugăciunea pentru Postul Paștelui

''Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai inainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche si cea Noua, aceste zile de post, la care ne-ai invrednicit sa ajungem acum, pe Tine Te laudam si Tie ne rugam: intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta, spre marirea numelui Tau celui sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si biruinta asupra pacatului,- ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu buna placere inaintea Ta intru toate zilele vietii noastre. Ca Tie se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte, si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, cinste Maicii Domnului și tuturor Sfinților acum si pururea si in vecii vecilor. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro