Salvatorii români din Albania s-au întors în țară. Cum vor fi răsplătiți de autoritățile din București pentru eforturile de căutare

Salvatorii români din Albania s-au întors în țară. Cum vor fi răsplătiți de autoritățile din București pentru eforturile de căutare © arhiva

Mai mulți români au plecat în urmă cu doar câteva zile în Albania pentru a ajuta în operațiunile de căutare după zecile de cutremure care au avut loc. Ieri, de Ziua Națională a României, militarii și voluntarii s-au întors pe pământ românesc, iar autoritățile au decis să îi premieze pentru eforturile depuse. 

Cutremurile din Albania au creat haos, iar România a decis să trimită mai multe echipe de salvatori pentru a ajuta la căutarea supraviețuitorilor dintre ruine, după ce mai multe cutremure au avut loc. Ieri, aceștia s-au întors acasă, iar cei 52 de militari și voluntari, dar și câinii de salvare, au fost întâmpinați de Ministrul de Interne și de Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Militarii și-au lăsat acasă familiile, prietenii și au decis să fie niște eroi pentru țara greu încercată. Misiunea lor nu a fost deloc ușoară, iar ieri, în piața din Tirana, autoritățile au tranmis un mesaj de recunoștință pentru aceștia: "La mulţi ani, România! Din partea Albaniei, cu dragoste, vă mulţumim!"

Cutremurele din Albania au lăsat în urmă zeci de morți, dar și sute de răniți. Multe familii au rămas fără locuință, dar situația este alarmantă în continuare, deoarece în fiecare zi au loc noi cutremure, de magnitudini mai mici ce-i drept, dar care trag un semnal de alarmă. 

Marți, 25 noiembrie, a avut loc cel mai puternic cutremur din Albania din ultimii 20 de ani. Seismul a avut o magnitudine de 6,6 grade pe scara Richter. Seismul din Albania s-a produs la 30 de kilometri adâncime şi a avut epicentrul la zece kilometri de localitatea Durres, care a fost și una dintre cele mai afectate. Mişcările telurice au fost resimţite în țări vecine precum Macedonia de Nord, Serbia, Bulgaria, Bosnia, Italia, dar și Grecia.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro