S-au aflat rezultatele analizelor gorjenilor care au intrat în contact cu prima persoană infectată de coronavirus

S-au aflat rezultatele analizelor gorjenilor care au intrat în contact cu prima persoană infectată de coronavirus © arhiva

Miercuri seară s-a confirmat primul caz de coronavirus din România. Este vorba despre un bărbat de 25 de ani din Gorj, care a stat în preajma unui italian contaminat și sosit în România în urmă cu doar câteva zile. Alte 30 de persoane din Gorj au fost analizate, iar acum au sosit primele rezultate. 

România a confirmat ieri primul caz de coronavirus din țara noastră. Purtătorul lui este un tânăr din Gorj, iar alte 30 de persoane din aceeași zonă au fost testate pentru a se afla dacă și ele au fost contaminate cu virusul care face ravagii în întreaga lume. 

În această seară au sosit și rezultatele, iar managerul Spitalului ”Matei Balș” din București, Adrian Streinu Cercel a anunțat că rezultatele sunt negative, iar în cursul acestei zile au mai fost primite în spital și alte probe de la mai mulți pacienți din țară, rezultatele fiind gata în cursul zilei de vineri. 

″În momentul ăsta nu avem niciun fel de analize pozitive. Peste 30 de probe din Gorj sunt negative, probe am primit şi de la Prahova şi vedem în cursul dimineţii de mâine care vor fi rezultatele”, a declarat Adrian Streinu Cercel în cadrul unei post TV. 

Tot el a mai precizat că persoanele vulnerabile sunt cele cu vârste peste 65 de ani, dar mai ales peste 80 de ani. 

Cum se simte primul român infectat de coronavirus

Sergiu este primul român infectat cu virusul izbucnit în China. În aceste momente bărbatul se află internet în București și se simte foarte bine. 

”Acum n-am nimic, doar sperietura aia a fost de dimineată. Nu am nimic, mă simt foarte bine, nu am febră, nu mă doare capul”, a declarat acesta.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro