Școli închise până după Paște. Cum recuperează elevii orele

Școli închise până după Paște. Cum recuperează elevii orele © arhivă

Din cauza epidemiei cu coronavirus, Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat că școlile vor rămâne închise până după Paște. Cum vor recupera elevii orele?

Coronavirus a reușit să facă schimbări radicale în sistemul educațional, iar elevii vor avea parte de o vacanță prelungită, așa cum și-au dorit dintotdeauna. În urmă cu puțin timp, Ministrul Educației Monica Anisie a făcut anunțul oficial, conform căruia școlile vor rămâne închise și după Paște, decizie luată după ce Klaus Iohannis a declarat starea de urgență.

”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, susține Ministrul Educației. 

Vacanța este din plin, iar copiii normal că se bucură, însă acum intervine o nouă problemă: recuperarea orelor pierdute. În această situație, Ministerul Educației a venit cu patru soluții

Zilele de sâmbătă, destinate orelor? 

Unul dintre ele ar fi ca elevii să stea câte o oră în plus în fiecare zi, timp de nouă săptămâni, după ce se întorc la școală. De asemenea, o metodă propusă de instituții a fost legată de orele în mediul online, însă acest lucru pare să nu le convină deputaților, considerând că învățatul la distanță nu este o soluție, mai ales dacă vorbim despre desfășurarea orelor pe internet. 

"Faptul că elevii vor face teme de acasă prin poşta electronică sunt poveşti. Care vor fi măsuri concrete privind recuperarea orelor?", a declarat deputatul Reghina Apostolova.

O măsură la care Ministerul nu vrea să recurgă este cea cu privire la zilele de sâmbătă, în care elevii ar putea fi chemați la cursuri. Plus că, Secretarul de Stat al Ministerului Educaţiei susține că nu ar vrea să depășească anul școlar și să ajungă cu recuperarea orelor peste vacanța de vară impusă deja. De asemenea, nu trebuie să uităm de elevii care vor susține examenul de bacalaureat, cel de clasa a IX-a, dar și admiterile, care nu ar trebui perturbate. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro