Secretul lui chef Joseph Hadad pentru cei mai buni cartofi dulci: ”Ăștia niciodată nu te îngrașă”
De Razvan Paltin.
Publicat pe 19.08.2022 la 20:44
Actualizat pe 19.08.2022 la 20:45
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o rețetă delicioasă și cum poate n-au mai mâncat niciodată, atunci cartofii dulci la cuptor sunt perfecți. Nu ai nevoie deloc de multe ingrediente, iar chef Joseph Hadad spune și secretul pentru această rețetă.
- Chef Jospeh Hadad spune secretul pentru cartofii dulci
- Cum trebuie să-i condimentezi ca să fie cei mai gustoși
În lupta cu kilogramele, cartofii sunt alimentele care nu neapărat ne ajută să slăbim, însă astăzi vorbim despre cartofii dulci, cei care au o mulțime de beneficii și care sunt atât de gustoși. Originari din zonele tropicale ale Americii, cartofii dulci se găsesc sub o mulțime de soiuri, iar ei pot fi folosiți sub diverse moduri.
Chef Jospeh Hadad, secretul pentru cei mai buni cartofi dulci
Chef Jospeh Hadad a dezvăluit secretul pentru cei gustoși cartofi dulci pe care îi poți face la cuptor în staniol. El mărturisește că după ce îi scoți de la cuptor trebuie neapărat să pui ulei de măsline și pătrunjel, dar și să folosești sare de mare. Totodată, pentru un gust și mai deosebit trebuie poți să pui iaurt și cu siguranță te va da pe spate.
Ce beneficii au cartofii dulci
Cartofii dulci au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Cartoful dulce e bogat în potasiu, cel care ajută la reglarea tensiunii arteriale și care echilibrează proporția de acizi și baze din organism.
Mai mult de atât, consumul de cartofi dulci are efecte benefice și pentru persoanele care suferă de diabet, obezitate și au afecțiuni contravasculare. Deoarece au un conținut glicemic scăzut, cartofii dulci previn și rezistența la insulină și reduc nivelul de glucoză din sânge.
Lista de beneficii continuă, căci cartofii dulci sunt bogați în vitamine, iar consumul acestor legume previne constipația și ajută la asigurarea sănătății tractului digestiv.
Consomul de cartofi dulci ajută și la îmbunătățirea vederii datorită conținutului de vitamina A. Vitamina C și E contibuie la sănătatea ochilor și previne apariția afecțiunilor degenerative.