Secretul pe care Ceaușescu a vrut să-l ia cu el în mormânt. Abia acum a ieșit la iveală adevărul

Secretul pe care Ceaușescu a vrut să-l ia cu el în mormânt. Abia acum a ieșit la iveală adevărul © arhiva

Nicolae Ceaușescu a lăsat după moartea sa foarte multe întrebări la care abia acum se găsesc răspunsurile. Se pare că dictatorul a fost la un pas de moarte, iar motivul abia acum a ieșit la iveală. 

Nicolae Ceaușescu a fost executat pe 25 decembrie 1989 alături de soția sa Elena. Dictatorul a lăsat în urmă foarte multe întrebări, iar abia acum s-au găsit răspunsurile la aceastea. Deși fostul președinte și-ar fi dorit că ceva să nu fie descoperit încă la el, se pare că lucrurile nu au stat tocmai așa. 

George Kolt, colonelul american, trimitea la Washington mereu câte un raport potrivit căruia Nicolae Ceaușescu ar fi trebuit să fie operat. Acesta sufera de cancer la prostată, iar timpul care trecea, fără să fie tratat, l-ar fi dus spre moarte, potrivit Click. 

„Tot mai multe informaţii indică faptul că Nicolae Ceauşescu ar putea fi supus în curând unei intervenţii chirurgicale din cauza unui cancer la prostată. Perioada e una riscantă, deoarece România trece prin mari probleme economice şi financiare înainte de iarna anului 1985, care se anunţă una deosebit de dură”, se arată în raportul trimis pe 22 iulie 1985.

Din documentul pe care Nicolae Ceaușescu îl trimitea destul de frecvent, se pare că fostul dictator ar fi avut probleme serioase de sănătate, iar oamenii acestuia se gândeau deja la cel care va veni la cârma țării, în cazul în care boala l-ar fi doborât.

Ce tic nervos avea Nicolae Ceauşescu

Petre Gigea, un fost consilier al lui Nicolae Ceauşescu, a dezvăluit ce tic nervos avea dictatorul. În timpul şedinţelor importante, asemenea celor menţionate anterior, Nicolae Ceauşescu se uita extrem de des la ceas. Acest obicei era considerat de toţi cei din jur un tic nervos. 

"Din acest birou mare se intra într-o sufragerie, acolo unde familia Ceauşescu, în jurul orei 13.00, lua masa de prânz şi, cum spuneam, apoi el dormea. Stabilea însă pentru după-amiază întâlniri cu demnitari de partid şi de stat şi era de o punctualitate nemţească, adică respecta ora la care te chema. Ca şi la şedinţe, unde era extrem de punctual. Avea un tic nervos, se uita mereu la ceas să vadă ce oră este… Avea un ceas rusesc, obişnuit. Nu purta verighetă, nu ştiu care a fost explicaţia!", a declarat Petre Gigea, fostul consilier al dictatorului, în urmă cu ceva timp.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro