Sfântul Andrei, sărbătorit sâmbătă, 30 noiembrie. Cea mai puternică rugăciune care te fereşte de toate relele
Publicat pe 29.11.2019 la 09:12 Actualizat pe 29.11.2019 la 09:55
Sâmbătă, pe data de 30 noiembrie, creştinii prăznuiesc una dintre cele mai mari sărbători de pe peste an. Sfântul Andrei este prăznuit de Biserică, în fiecare an, la această dată. Totodată, Sfântul Andrei este considerat ocrotitorul României.
Sâmbătă, pe data de 30 noiembrie, creştinii prăznuiesc una dintre cele mai mari sărbători de pe peste an. Sfântul Andrei este prăznuit de Biserică, în fiecare an, la această dată. Totodată, Sfântul Andrei este considerat ocrotitorul României.
Sfântul Andrei, sărbătorit pe 30 noiembrie
Sfântul Andrei a fost fratele Sfântului Petru, iar el a predicat credinţa în zone din Scytia si Asia Mică. Sfântul Apostol Andrei a murit ca un martir. Nu se cunoaşte exact anul în care şi-a dat viaţa, însă se ştie că s-a întâmplat în timpul lui Nero sau Dimiţian, conducători ce îi persecutau pe creştini. Moartea Sfântului Andrei este cunoscută de creştini, pentru că se ştie că Sfântul Apostol Andrei a fost răstignit pe o cruce în formă de X.
Sfântul Andrei a avut o viaţă de seamă şi s-a dedicat credinţei. Sfântul Sinod a decis în anul 1995 ca Sfântul Andrei să fie trecut cu cruce roşie în calendar, iar doi ani mai târziu a fost numit Sfântul ocrotitor al României. Astfel, ziua de 30 noiembrie a fost numită zi liberă de la stat.
Sfântul Apostol Andrei este unul dintre ei mai mari Sfinţi ai creştinătăţii, astfel că foarte mulţi oameni îi poartă numele. Astfel, nu ezitaţi să le spuneţi "La mulţi ani" sărbătoriţilor zilei, dar şi să daţi ceva de pomană pentru sufletele celor plecaţi dintre noi.
Rugăciunea extrem de puternică pe care este bine să o spui de Sfântul Apostol Andrei
"În numele Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh, Domnului să ne rugăm. Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.
Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv. Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin".