Singurul mod în care este recomandat să păstrezi pîinea. Celelalte modalități favorizează apariția mucegaiului
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 31.01.2025 la 20:16
Actualizat pe 31.01.2025 la 20:16
Pâinea se păstrează după câteva reguli foarte stricte. Având în vedere ingredientele pe care le conține, aceasta este pretențioasă când vine vorba despre locul în care o depozitezi. Iată singurul loc în care trebuie să o păstrezi în bucătăria ta, pentru a nu favoriza apariția mucegaiului.
- Unde se păstrează pâinea de fapt
- Nu ai nevoie de blat de lemn sau pungi
Pâinea este un aliment foarte pretențios când vine vorba despre păstrare. Dacă nu o depozitezi corespunzător, în mai puțin de o săptămână se umple de mucegai, iar în câteva zile se întărește. Alte locuri pot favoriza apariția unui gust neplăcut.
Unde depozitezi corect pâinea
Majoritatea oamenilor pun pâinea în pungi sau pe un blat de lemn, acestea fiind cele două dintre cele mai cunoscute modalități la care apelează oamenii. Lucrurile stau diferit, însă, pentru că și blatul, și pungile favorizează apariția mucegaiului.
Puțini știu acest lucru, dar singura modalitate de a păstra pâinea corespunzător este în pungi din in sau din hârtie, acestea fiind singurele care o protejează corespunzător. Pungile de in se găsesc în toate magazinele și sunt reutilizabile, iar cele din hârtie se oferă în magaine când cumperi produse de panificație sau patiserie.
Pâinea trebuie protejată cu atenție și nu trebuie lăsată neacoperită nici măcar o oră. Acestea se va întări mai repede decât crezi și va avea un gust neplăcut.așadar, poți să cumperi de la magazin orice cantitate dorești, dacă o depozitezi corespunzător.
O altă modalitate sigură de a depozita pâinea
Așa cum se întâmplă în cazul tuturor produselor alimentare pe care le folosești, și de această dată congelatorul îți vine în ajutor. Pâinea poate fi congelată foarte ușor, fără riscul să nu mai aibă aceeași textură pufoasă și elastică.
Tot ce trebuie să faci este să acoperi în întregime cu o folie alimentară sau de aluminiu, astfel încât să nu rămână niciun colț neacoperit. Pâinea rezistă în congelator aproximativ 3 luni, în funcție de tipul acesteia.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de saleuri sărate fără gluten. Pot să înlocuiască pâinea