Cea mai simplă rețetă de saleuri sărate fără gluten. Pot să înlocuiască pâinea
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 24.01.2025 la 19:09
Actualizat pe 24.01.2025 la 19:09
Dacă vrei să elimini, pe cât posibil, pâinea din viața ta, există mai multe variante, începând de la lipiile cu roșii, spanac, până la saleuri sărate cu năut. Reprezintă una dintre alternativele la pâine, dar mai sănătoasă.
- Cea mai simplă rețetă de saleuri sărate fără gluten
- Pot să înlocuiască pâinea
Pentru cei mai mulți oameni, saleurile sunt considerate fie parte dintr-un aperitiv, fie gustare. Saleurile se fac rapid, iar dacă vrei o variantă mai sănătoasă, este bine să înlocuiești făina cu o conservă de năut.
Năutul poate fi integrat în diete, căci are multe fibre și proteine. Cel mai cunoscut și folosit este năutul bej și pe lângă că are un conținut ridicat de fibre și proteine, are și un conținut redus de calorii.
Cea mai simplă rețetă de saleuri sărate fără gluten
Ingrediente:
- O conservă de năut
- Două albușuri
- Ulei de măsline
- Sare
- Suc de lămâie
- Susan
- Condimente
Mod de preparare:
Se pune năutul împreună cu restul ingredientele într-un blender și se mixează bine. Se obține o compoziție omogenă, iar mai apoi se toarnă într-un poș. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se formează saleurile.
Opțional se poate pune susan pe deasupra. Tava trebuie să stea la cuptor 20 de minute la 180 de grade și sunt gata atunci când s-au rumenit.
Ce beneficii are năutul
Năutul face parte din categoria superalimetelor, ceea ce înseamnă că are un conținut ridicat de fibre și proteine și puține calorii.
Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de năut constă în faptul că ajută la procesul de slăbire. Este indicat tuturor celor care vor să scape de kilogramele în plus. Pentru că are multe fibre te vei simți sătul mai mult timp, așa că, vei mai puțin. Năutul mai este folosit și pentru a obține hummus, recomandat și el în diete.
Năutul mai este recomandat și pentru că ajută la digestie, dar și pentru că ajută la îmbunătățirea sănătății inimii. Studiile au arătat că poate împiedica apariția bolilor de inimă. Mai este indicat și celor care au diabet, pentru că amiloza, amidonul prezent în năut, se digeră lent, așa că, nu apar creșteri bruște ale nivelului de zahăr în sânge și al insulinei.
Citește și: Cum să prepari pâine ciabatta. Nu are nevoie de frământare