Stare de alertă în Gorj! Un bebeluş de opt luni, suspect de coronavirus

Stare de alertă în Gorj! Un bebeluş de opt luni, suspect de coronavirus © Pixabay

Coronavirus este de neoprit! Virusul ucigaş continuă să sperie pe toată lumea, din ce în ce mai multe cazuri fiind suspecte de o posibilă infectare. Judeţul Gorj se află din nou în stare de alertă, după ce o fetiţă de doar 8 luni, este noua presupunere a infectării cu microbul mortal din China! 

Virusul ucigaş din China continuă să facă ravagii de la o zi la alta, bilanţul negru al deceselor crescând considerabil în mai multe ţări ale lumii. Momentan, pacienţii infectaţi de la noi din ţară se află în carantină, sub supravegherea atentă a cadrelor medicale.

Judeţul Gorj pare a fi cel mai lovit de coronavirus, fiind din nou în stare de alertă. O fetiţă de doar opt luni a fost dusă de urgenţă la Secţia de Pediatrie a SJU Târgu-Jiu, după ce a devenit suspectă a infectării cu virusul mortal din China. 

Întreaga vină îi revine mamei, care s-a întors recent din Italia. Femeia nu prezintă niciun simptom, însă se află în carantină împreună cu micuţa. Bebeluşului i-au fost luate probe pentru virusul ucgiaş, fiind trimise de urgenţă la Institutul Matei Balș. Cadrele medicale aşteaptă rezultatul probelor, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică Gorj a deschis o anchetă epidemiologică în cazul de faţă.

Fetiţă de 6 ani din Piatra Neamţ, suspectă de coronavirus

Micuţa de şase ani din Piatra Neamţ s-a întors recent din Veneţia, la scurt timp începând să se simtă rău şi să facă febră. Părinţii s-au speriat şi au alertat imediat autorităţile, care au deschis o anchetă epidemiologică, pentru a stabili persoanele cu care familia a intrat în contact.

"Familia s-a întors din Veneția pe 18 februarie, înainte ca zona să fie declarată sub supraveghere de autoritățile italiene. Azi noapte am trimis probe prelevate de la fetița de 6 ani din Piatra Neamț, la Iași, așteptăm rezultatul testului. Familia se află în izolare la domiciliu, ancheta epidemiologică a fost demarată pentru a stabili, în funcție de rezultatul testului, ce este de făcut", a declarat directorul executiv al DSP Neamț. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro