Stela, femeia care a stat cu băiețelul bolnav în 4 spitale din țară: “Iertați-mă! Aveam copilul pe moarte!”

Stela, femeia care a stat cu băiețelul bolnav în 4 spitale din țară: “Iertați-mă! Aveam copilul pe moarte!” © Facebook

Stela este una dintre mămicile sincere, având curaj să spună lucrurilor pe nume. Femeia a postat un mesaj pe rețelele de socializare, prin care încearcă să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește sistemul medical din România! 

Pandemia creată de coronavirus nu mai este de ceva timp o joacă, bilanțul persoanelor infectate crescând de la o zi la alta din ce în ce mai mult. Oamenii sunt speriați și caută soluții pentru a reuși să combată răspândirea virusului ucigaș din China. 

”Aveam copilul pe moarte și nu aveam energie să fac sesizări”

Problema cea mai mare cu care se confruntă românii în momentul de față este legată de sistemul medical, care pare să lase de dorit. Stela Pîrvu, o mămică care a stat cu copilașul bolnav în patru spitale din țară a făcut mărturii cutremurătoare, pe contul de Facebook, într-o postare. 

"Iertati-ma, pentru ca si eu sunt de vina! Aveam copilul pe moarte si nu aveam energie sa fac sesizari...", este modul în care a ales femeia să înceapă. 

Stela nu a ezitat să se plângă de comportamentul asistentelor, dar mai ales de igiena lor. Femeia susține că se spălau foarte rar pe mâini și comentau atunci când cineva le trăgea la răspundere, pe motiv că ”li se crapă mâinile”. Însă ce ne-a uimit cu adevărat este faptul că băiețelul ei a contactat peste cinci boli în spital. 

"Asistentele rareori se spalau pe maini, unele da, tot respectul, dar 90% nu. Raspunsul era "daca m-as spala asa la fiecare pacient mi s-ar crapa mainile". Am adus manusi si dezinfectant in salon si le rugam sa foloseasca. Masti aveam noi. Daniel a capatat in spitale: rotavirus, RSV, septicemie cu klebsiella, stafilococ, enterococ, fungi, pseudomonas (piocianic), pneumonie, otita severa cu mastoidectomie (care l-a lasat cu hemipareza faciala permanenta, pentru ca in spital nu exista monitor de nerv).", susține Stela.

Nu îi este teamă să vorbească deschis și nu ascunde nimic, scoțând la iveală deficiențele din sistemul medical românesc. Stela afirmă că unele cadre medicale nu se implică și tratează totul superficial, așteptând de fiecare dată ceva în schimb. Femeia a întâlnit mai mulți medici care i-au refuzat cazul celui mic, susținând că nu dispun de antibiotice.

"Am intalnit medici extraodinari, e adevarat! Si nu imi ajunge o viata intreaga sa le multumesc! Dar si medici de ultima speta, gata sa sacrifice viata unui copil din orgoliu, neputinta, neștiință sau indiferenta. Am intalnit profesori doctori renumiti in presa care nu misca un deget daca nu le iese si lor ceva... publicitate (plini de orgoliu!). Am intalnit sefi de ATI care au refuzat cazul zicand "doamna, noi aici abia ne numaram manusile sterile, credeti ca am astfel de antibiotice si imunoglobulina sa il scot din sepsis? " (citat redat cuvant cu cuvant). Si NU ERA PANDEMIE. Era situatia reala a spitalelor!”, a mai zis ea. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro