Tânăr nevăzător, umilit în ultimul hal de un controlor CFR. Nu i s-a permis accesul în tren

Tânăr nevăzător, umilit în ultimul hal de un controlor CFR. Nu i s-a permis accesul în tren © Facebook

Silviu, un tânăr nevăzător, a trecut prin clipe dureroase şi umilitoare în Gara de Nord, din cauza unui controlor, care nu l-a respectat.

Silviu Roşu este un tânăr nevăzător, iar pentru a se deplasa are nevoie de câinele său, care îl însoţeşte peste tot. Aşa s-a întâmplat şi de această dată, când tânărul urma să plece din Bucureşti la Cluj.

Deşi avea bilet în tren, un controlor CFR nu i-a permisul accesul din cauză, spune controlorul, că animalele nu au voie în vagonul cuşetă, acolo unde acesta avea loc. Simţindu-se neînţeles, umilit şi la un pas să nu-i fie permis accesul în tren, Silviu a decis să solicite ajutorul Poliţiei, pentru a-i fi respectate drepturile.

Silviu a trecut prin clipe delicate şi a decis să povestească într-o postare pe Facebook întreaga experienţă prin care a trecut, pentru a ridica, astfel, un semnal de alarmă faţă de toţi cei care nu respectă drepturile persoanelor nevăzătoare.

''În acel moment, în care mă simțeam umilit și obosit, am sunat la 112 și i-am explicat celor de la poliție ce mi s-a întâmplat. La stația Ploiești a venit o doamnă polițistă, m-a legitimat, i-am explicat toată situația, ca în final să-mi spună că am dreptate și trebuie să-mi ocup locul. “Domnul” controlor a înțeles în sfârșit, dar nu a ezitat să-mi spună, bătându-se cu pumnul în piept că tot el are dreptate, dar pentru a-mi arăta că e om bun mi-a găsit un loc. Vreau să subliniez faptul că majoritatea oamenilor din mai multe cabine de cusetă mă asteptau să vin la ei, să dorm, dar cea mai mare problemă o avea controlorul pentru că, în legea lor învechită din minte nu apare că avem voie și noi să circulăm cu un câine ghid'', este o parte din mesjaul postat de Silviu Roşu pe Facebook.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro