Tânăra din Timiș, acuzată de propagandă teroristă, a fost arestată! Ce legături avea cu ISIS

Tânăra din Timiș, acuzată de propagandă teroristă, a fost arestată! Ce legături avea cu ISIS © captura video

Femeia de 33 de ani din Timiș, acuzată de legături cu gruparea teroristă ISIS, a fost arestată, ca urmare a deciziei judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Timișoreanca fusese reținută ieri pentru 24 de ore, iar astăzi s-a decis arestarea ei, după un interogatoriu ce a durat mai multe ore. 

Tânăra este suspectă de accesarea în mod repetat a mai multor materiale de propagandă teroristă, prin diverse mijloace de informare. De asemenea, s-a stabilit că și deținea astfel de materiale în vederea însușirii ideologiei teroriste, în propriul domiciliu, care a fost percheziționat de autorități.

Potrivit procurorilor, femeia a cunoscut un „proces treptat de radicalizare prin intermediul contactelor stabilite în mediul virtual cu diferiți susținători ai unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu”, toate acestea încă din anul 2019.

Ce legături avea tânăra cu organizațiile teroriste

Femeia chiar ar fi și promovat în mediul online mesaje cu tentă propagandistică a ideilor și ideologilor islamiste, specifice organizațiilor teroriste musulmane.

„Astfel, prin intermediul unei reţele de socializare, utilizând diferite profile, suspecta a dezvoltat relaţii cu diferiţi cetăţeni străini, proveniţi din areale cu problematică teroristă active, unii dintre ei suspecţi de apartenenţă la organizația teroristă din Orientul Mijlociu. Aceşti cetăţeni străini au rolul de a recruta diferite persoane, în scopul însuşirii ideilor şi credinţelor fundamentaliste, scop în care postează constant mesaje şi simbolului specifice organizației teroriste din Orientul Mijlociu, filme şi fotografii cu arme sau luptători înarmaţi, scene de luptă, execuţii de prizonieri, pregătirea atentatorilor sinucigaşi, predici ale unor clerici radicali”, se arată în comunicatul procurorilor.

Mai mult decât atât, femeia ar fi avut și mai multe adrese de email, multiple posturi telefonice și cartele reîncărcabile pe care le schimba la intervale regulate de timp. Chiar af fi început să primească și bani de la diverse persoane străine cărora le-ar fi facilitat venirea în România, după cum se mai arată în comunicatul DIICOT Timiș.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro