Trupul neînsufleţit al alpinistului Zsolt Torok a fost recuperat de salvamontişti

Trupul neînsufleţit al alpinistului Zsolt Torok a fost recuperat de salvamontişti © Facebook

Vestea morţii lui Zsolt Torok a îndurerat o ţară întreagă! Sâmbătă seară, Adrian David, șeful Salvamont Sibiu anunţa că trupul alpinistului Zsolt Torok nu a putut fi recuperat cu elicopterul solicitat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Iată că, în cursul nopţii, salvamontiştii sibieni au reuşit evacuarea bărbatului, noteaza stiridirecte.ro

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:00, trupul neînsufleţit al alpinistului Zsolt Torok a fost recuperat de salvamoniştii sibieni din zona Vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş. Pentru că sâmbătă elicopterul solicitat nu a putut interveni din cauza vremii, salvamontiştii au reuşit recuperarea trupului lui Zsolt Torok pe cale terestră. 

Potrivit celor spuse de Adrian David, şeful Salvamont Sibiu, citat de Agerpres, trupul neînsufleţit al alpinistului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală de la Sibiu în vederea efectuării necropsiei. 

Zsolt Torok era dat dispărut de sâmbătă dimineaţă, în urma sesizării soţiei sale. Imediat, echipele Salvamont Sibiu şi Argeş alături de mai mulţi jandarmi au pornit în căutarea alpinistului. Zsolt Torok a fost găsit decedat, la 45 de ani, după trei zile de expediţie în Munţii Făgăraş. 

Cine a fost Zsolt Torok

Zsolt Torok a fost unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti! În urmă cu trei ani, alpinistul a cucerit cinci vârfuri în Himalaya şi a realizat două premiere naţionale şi o premieră mondială, alături de Vlad Căpuşan. 

De asemenea, până în anul 2013, Zsolt Torok a ajuns până la Nanga Parbat, la 8.126 de metri, devenind faimos pentru "cea mai mare performanţă a alpinismului românesc". Expediţia a fost condusă chiar de el. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro