ULTIMĂ ORĂ. 20 de autocare cu români din Germania, blocate în Vama Nădlac

Douăzeci de autocare cu români sunt blocate la punctul de trece Nădlac către țara noastră, ca urmare a directivelor impuse de MAI.  © arhiva

Douăzeci de autocare cu români sunt blocate la punctul de trece Nădlac către țara noastră, ca urmare a directivelor impuse de MAI. 

La Vama Nădlac în aceste momente este o coadă de zeci de metri, după ce 20 de autocare cu români veniți din Germania așteaptă pentru a intra în țara noastră. Aceștia sunt controlați pentru a se afla dacă sunt infectați cu COVID-19, virusul care face ravagii în întreaga lume. 

"În acest moment, la punctul de trecere Nădlac 2 autostradă avem timp de aşteptare de 30 de minute. Toate persoanele care sosesc din state cu cel puţin 500 de cazuri de COVID 19 intră în proceduri speciale. Vorbim de aproximativ 10.600 de persoane verificate de aseară, de când s-au luat noile măsuri, dintre care 9700 cetățeni români", a declarat Alexandra Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, potrivit Antena 3.

Fiecare persoană va fi verificată pentru maxim 10 minute, pentru a se stabili dacă este sau nu infectată de noul coronavirus

”Polițiștii de frontieră distribuie pe coloană, atât pentru cetățenii care au venit cu aceste autocare, cât și pentru celelalte persoane acele formulare specifice pe care colegii de la DSP le-au emis. În momentul în care ajung efectiv la frontieră se fac formalitățile și sunt preluați, fiecare în parte, de către doctorii de la DSP care încep controlul specific referitor la starea de sănătate a fiecăruia”, a mai declarat purtătorul de cuvânt la Antena 3. 

Bilanțul celor infectați în România crește de la o oră la alta, urmând ca în curând Președintele Klaus Iohannis să declare în mod oficial decretul pentru starea de urgență.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro